Izleti po Sloveniji s turističnimi boni

Turistični boni se lahko unovčijo tudi pri Oliver Turizem 

V naši agenciji lahko uporabite za namestitev pri kombi ali avtobusnem izletu tudi turistične bone.


Ste velika družina ali skupina družin, družba prijateljev, znancev ali poslovnih partnerjev? Želite turistični bon porabiti med potovanjem in raziskovanjem Slovenije?

Absolutno pa lahko za vsako skupino po vaši meri pripravimo vsebine. Kot tudi do sedaj, bomo tudi primarno naprej ostajali vsebinsko bogati na destinacijah Slovenije, absolutno pa tudi na vseh drugih destinacijah. Izlete lahko izvedemo s kombiji ali avtobusi. Vsekakor je varnost in zdravje vsakega posameznika na prvem mestu. Ne smemo pa zanemariti dejstva, da lahko ta čas izkoristimo za cenovno ugodna potovanja, brez velikih množic turistov.


Oliver Turizem ostaja vaš zanesljiv poslovni partner!

Prijaznost, ažurnost, varnost in prilagodljivost so lastnosti, s katerimi se bo naša ekipa tudi v prihodnje odzivala na vaše želje in potrebe. Ob upoštevanju najvišjih standardov varnosti in priporočil NIJZ-ja ostajajo naši izleti na najvišji stopnji kakovosti.

Audio Guide sistem

Dodatna varnost in udobje.

Ponujamo vam audio guide sistem slušalk za vodenje turističnih skupin!

Več o tem …

Veseli bi bili, da skupaj vidimo svet iz prave strani!


Odgovori na najpogostejša vprašanja:

Z velikim veseljem obveščamo, da smo dobili ZELENO LUČ za avtobusna potovanja in izlete za zaključene skupine-občasne avtobusne prevoze. Po zadnjih priporočilih NIJZ se lahko na avtobusu polni dobra polovica sedežev, kar pomeni 25 do cca. max 35 oseb na avtobusu. S tem je omogočeno skupinam potovati po Sloveniji, Hrvaški, Črni Gori, Madžarski, Avstriji, Italiji. Stanje se lahko spreminja glede na epidemiološko sliko.

Ali lahko turistični bon unovčim tudi v agenciji Oliver Turizem? Turistični bon lahko unovčite za počitnice oz. potovanja po Sloveniji v vseh slovenskih turističnih objektih, s katerimi ima Turistična agencija Oliver Turizem sklenjeno pogodbo o sodelovanju. V naši agenciji napravite rezervacijo in plačate razliko, ki ne bo pokrita z bonom. Podatke za unovčitev bona (osebni dokument, EMŠO …) pa predložite pri namestitveni kapaciteti ob prihodu.

Za katere storitve lahko unovčim turistični bon? Z bonom lahko plačate nočitev ali nočitev z zajtrkom. Velja za vse nastanitvene objekte: hotele, počitniške domove in letovišča, turistične kmetije, planinske domove, avtokampe … Prav tako lahko turistični bon unovčite pri organiziranih potovanjih po Sloveniji, vendar le za tisti del, ki pokriva nastanitev v objektih, ki so sestavni del potovalnih aranžmajev in ki krije nastanitev oz. največ nočitev z zajtrkom.

Ali lahko v turistični agenciji doplačam druge storitve ( polpenzion, wellness, razne aktivnosti) V kolikor v posameznem objektu nudijo možnost dodatnih obrokov, wellness ter druge storitve, lahko te doplačate z drugimi plačilnimi sredstvi (ni jih možno doplačati s turističnim bonom). V večini primerov je doplačilo možno izvesti vnaprej tudi v naši agenciji, v določenih primerih pa je dodatne storitve treba doplačati na licu mesta v objektu.

Veljavnost turističnega bona? Boni so unovčljivi med 19. junijem in 31. decembrom 2020.

Kaj pomeni, da lahko turistični bon unovčim v večkratnem znesku? Zaradi tega pravila lahko vi in vaša skupina in družina bone res dobro izkoristite. Bon lahko unovčite za bivanje pri različnih ponudnikih in v različnih terminih. Stanje svojega bona lahko spremljate v mobilni aplikaciji eDavki.

Na koga so boni prenosljivi? Boni so prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. Do prenosa so torej upravičeni stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki, zakonci, zunajzakonski partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, prenos pa ni mogoč tudi med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Prenosi med brati in sestrami niso mogoči. V primeru prenosa bo moral koristnik bona ponudniku storitve predložiti posebno izjavo, ki jo bo podpisal upravičenec oziroma njegov zakoniti zastopnik ali skrbnik. Bon je lahko prenesen le enkrat in še to le, če že ni bil delno uporabljen.

Kaj se zgodi, če bonov do konca leta ne porabim? Neizkoriščeni boni po 31.12.2020 zapadejo, sredstva ostanejo v proračunu.

Kje je objavljena uredba o turističnih bonih? Uredba je objavljena v uradnem listu. Vsebino uredbe si lahko preberete na tej povezavi

https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/