Beograd: Kalemegdan, hram sv. Save, Dedinje, Kolubara

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Beograd: Kalemegdan, hram sv. Sava, Dedinje, Kalubara. “Beograd ni največje, ni najstarejše, ni najlepše mesto na svetu, ampak govorijo, da je najsrečnejše mesto na svetu”. To so ulice in trgi, vodnjaki in parki, stavbe, trdnjava in cerkve, spomeniki, reke ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Pridružite se nam na potovanju v Beograd in skupaj bomo odkrivali šarm tega mesta.

Beograd: Kalemegdan, hram sv. Save, Dedinje, Kalubara. “Beograd ni največje, ni najstarejše, ni najlepše mesto na svetu, ampak govorijo, da je najsrečnejše mesto na svetu”. To so ulice in trgi, vodnjaki in parki, stavbe, trdnjava in cerkve, spomeniki, reke ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Pridružite se nam na potovanju v Beograd in skupaj bomo odkrivali šarm tega mesta.


 • Program: Beograd: Kalemegdan, hram sv. Save, Dedinje, Kolubara
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Hrvaška – Beograd

Vožnja skozi Hrvaško proti Srbiji, po avtocesti do Beograda. Sledi organizirano kosilo – čevapčiči s kajmakom, solata, lepinja. Namestili se bomo v sobe v hotelu v centru mesta. Sledi avtobusni ogled mesta v spremstvu lokalnega vodnika.

Prečkali bomo most Gazela, obvozili sejmišče, najstarejšo tiskarno, novo zgrajen most Ada ter prispeli do Ade Ciganlije. Povzpeli se bomo na Banovo brdo, zapeljali mimo hipodroma in po Topčiderju prispeli do Dedinja. Obiskali bomo hišo cvetja v kateri je pokopan Josip Broz Tito ter obiskali etnografski muzej, v katerem so hranjena darila, ki jih je Tito prejel v času njegovega vladanja. Peljali se bomo po Užički, ki slovi po številnih tujih ambasadah. Videli bomo zunanjost Belega dvora, legendarno Pink Tv.

Spustili se bomo mimo hiše, kjer živi pop diva Ceca do Marakane. Na Vračar-u si bomo ogledali največji pravoslavni hram na Balkanu, hram sv. Save. Med vožnjo po centru mesta bomo videli trg Slavija, Beograđanko, med Nato bombardiranjem poškodovana generalštaba, slavne Terazije in trg Nikole Pašiča s skupščino. Obvozili bomo trg Republike in na Študentskem trgu izstopili iz avtobusa. Peš se bomo sprehodili po parku Kalemegdan do kipa zmagovalca. Opazovali bomo Novi Beogard in Ušče, kjer se Sava izlije v Donavo. Zvečer bomo imeli večerjo z živo glasbo na Skadarliji. Starogradske pesmi, glumica in trubači nam bodo prišli pod kožo. Nočitev.

2. dan / Beograd

Po zajtrku sledi vožnja do industrijskega naselja Lazarevac, ki je največja kulturna dediščina. Rudarsko območje »Kolubara« je največji odprti površinski kop na Balkanu. Vzbuja pravo radovednost turistom, saj zaradi svojih ogromnih objektov daje občutek edinstvenega doživetja.

Tam bomo imeli voden ogled, ki bo trajal cca 2 uri. Pogledali si bomo naselje površinskih kopov, objekte, ki so pomembni za razvoj rudarstva, staro tehnologijo, staro lokomotivo na parni pogon, največji površinski kop Kolubara  ter neposredno opazovali postopek proizvodnje. Kot zanimivost naj še omenimo, da v Kolubari ustvarjajo 75% proizvodnje premoga v Srbiji, ter, da je približno 52% celotne električne energije v državi proizvedena s toplotnimi zmogljivostmi, ki temeljijo na Kolubari.

Po ogledu se bomo odpravili na Avalo, kjer nam bo svež šumadijski zrak dobro del. Tam stoji spomenik neznanemu junaku, delo Ivana Meštroviča ter novo odprti razgledni stolp. Občudovali bomo panoramo Beograda in Šumadije. Povratek v hotel in prosti čas. Zvečer sledi 3 urna vožnja z ladjo po Donavi z živo glasbo, večerjo in neomejeno pijačo.

3. dan / Beograd – Izhodiščni kraj

Po zajtrku prosti čas bo namenjen nakupom in pohajkovanju po tržnici in po obrežju reke Donave. Vračanje proti izhodiščnemu kraju.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, centru mesta v dvoposteljnih sobah,
 • 1x večerjo v restavraciji z živo glasbo na Skadarliji,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • 3 urno vožnjo z ladjo s večerjo, ter pijačo na bazi All inclusive,
 • hiša cvetja Dedinje,
 • vstopnino na stolp Avala,
 • ddv,
 • lokalno vodstvo  srbskem jeziku,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • kosilo,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti