Berchtesgaden, Salzburg, Hellbrunn, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Berchtesgaden, Salzburg, Hellbrunn, 2 dni. To so tri posebnosti v Alpah. Salzburg, Mozartovo mesto, vodometi v dvorcu Hellbrunn, ki predstavljajo igro vodnih curkov, oblikujejo umetelne verige ali vodno zaveso,.. kar daje poseben pečat našemu potovanju in vzpon Berchtesgaden na Orlovo gnezdo so resnični biseri, ki jih je vredno obiskati.

Berchtesgaden, Salzburg, Hellbrunn, 2 dni. To so tri posebnosti v Alpah. Salzburg, Mozartovo mesto, vodometi v dvorcu Hellbrunn, ki predstavljajo igro vodnih curkov, oblikujejo umetelne verige ali vodno zaveso,.. kar daje poseben pečat našemu potovanju in vzpon Berchtesgaden na Orlovo gnezdo so resnični biseri, ki jih je vredno obiskati.


 • Program: Berchtesgaden, Salzburg, Hellbrunn
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Berchtesgaden – Obersalzberg – Berchtesgaden – Salzburg

Vožnja mimo Šentilja, Gradca, Salzburga in naprej v idilično pokrajino nacionalnega parka Berchtesgaden ob jezeru Königsee. Sprehod in nekaj časa za osvežitev. Nadaljevanje do Obersalzberga, od koder se bomo popeljali na vrh Kehlsteina, kjer na višini 1834 m kraljuje Hitlerjevo Orlovo gnezdo.

Semkaj sta z Evo Braun hodila na oddih, prav tako so se tukaj zbirale vse takratne politične in vojaške osebnosti. Po vrtoglavi višini pa nas čaka novo presenečenje, saj se bomo po spustu z vrha odpravili do slovitih solnih rudnikov v Berchtesgadnu. V zaščitnih oblekah se bomo z rudarskim vozom popeljali globoko pod zemljo in še globlje po lesenih toboganih do podzemnega slanega jezera ter se po njem tudi popeljali.

Pozno popoldne vožnja v okolico Salzburga. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Hellbrunn – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Nato sledi ogled mesta, ki je svoj baročni izgled dobilo v 17. stoletju, čeprav je bilo naseljeno že v času Ilirov in Keltov, ki so ga poimenovali Juvavum. Sprehod po slikovitih ulicah, parkih in trgih, ki jih krasijo vodnjaki, se nam bo za vedno vtisnil v spomin. Videli bomo stolnico, Mozartovo rojstno hišo, njegov spomenik, opatijo sv. Petra, park Mirabell z istoimenskim dvorcem in še kaj.

Opoldne bomo zapustili solno mesto in se odpeljali v bližnji Hellbrunn, nekdanji dvorec škofa Markusa Sittikusa, kjer se skrivajo številna vodna presenečenja. Vodometi dvorca Hellbrunn predstavljajo pravi ognjemet vodnih curkov, ki spominjajo na kače, oblikujejo umetelne verige ali vodno zaveso ter celo dvigujejo predmete, da lebdijo v zraku. S kopico kontrastov, kot so osupljiva presenečenja in zabava, igra svetlobe in senc ter glasba in mehanika, daje dvorcu Hellbrunn iztočnico za brezčasna doživetja… Sledi povratek proti Sloveniji.


Cena potovanja  je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema :

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • vzpon na Orlovo gnezdo,
 • vstopnino v rudnik soli Berchtesgaden,
 • vstopnino za dvorec Hellbrunn,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti