Češka s Prago, južno Češko in Kutno Horo za pet dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Češka s Prago, južno Češko in Kutno Horo za pet dni. Potovanje Češka vas bo popeljalo v svet piva in kulinarike. Državo, ki se postavlja s svetovnimi prvaki v pitju piva, več kot tristo petdesetimi stražnimi stolpi, z materjo vseh mest-Prago, Kafko, …moramo zajeti s polno žlico, pri čemer nam bo zagotovo pomagala tudi njihova kulinarika. Številne znamenitosti: Česky Krumlov, Česke Budejovice, Hluboka nad Vltavo, Pisek, Plzen, Praga, tovarna Škode, Detenice, Kutna Hora, Jidrichuv Hradec in Trebon.

Češka s Prago, južno Češko in Kutno Horo za pet dni. Potovanje Češka vas bo popeljalo v svet piva in kulinarike. Državo, ki se postavlja s svetovnimi prvaki v pitju piva, več kot tristo petdesetimi stražnimi stolpi, z materjo vseh mest-Prago, Kafko, …moramo zajeti s polno žlico, pri čemer nam bo zagotovo pomagala tudi njihova kulinarika. Številne znamenitosti: Česky Krumlov, Česke Budejovice, Hluboka nad Vltavo, Pisek, Plzen, Praga, tovarna Škode, Detenice, Kutna Hora, Jidrichuv Hradec in Trebon.


 • Program: Češka s Prago, južno Češko in Kutno Horo za pet dni
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Česky Krumlov – Česke Budejovice

Našo dogodivščino bomo pričeli z vožnjo po avtocesti mimo Linza proti Češki. Mejo bomo prestopili v kraju Dolnje Dvorište in v prelepi češki pokrajini zagledali kraj, kjer se že od 13. stoletja nad reko Vltavo bohoti grad Rožmberk, ki nam bo izpričal zgodbo o Beli dami in zgodovini njegovega kraja. V kolikor nam bo dopuščal čas, si bomo ogledali majhno mestno jedro ter si privoščili naše prvo češko pivo ali kavo.

Sledila bo kratka vožnja do bisera med južno-češkimi mesti; Českega Krumlova, ki je od leta 1992 pod zaščito UNESCA. Mesto je bilo ustanovljeno v daljnem letu 1523; zaznamovale pa so ga številne rodbine, predvsem Rožemberki in Schwarzenbergi. Ogledali si bomo idilično srednjeveško jedro, ki se bohoti pod veličastnim gradom. Kosili bomo v simpatični srednjeveški restavraciji. Po prostem času bomo spoznali zgodbe o gradu, njegovih lastnikih ter se navdušili na lepotami soban.

Sledi vožnja do svetovno znanega pivovarniškega mesta, ki je hkrati središče južne Češke – Česke Budejovice. Nastanili se bomo v hotelu v strogem mestnem jedru. Po osvežitvi nas čaka sprehod do pivnice, kjer bomo spoznali glavne mestne znamenitosti, sledi večerja v pivnici in nočitev.

2. dan / Česke Budejovice – Pisek – Plzen

Po zajtrku nas bo pot nadalje vodila do gradu Hluboka nad Vltavo, ki datira v 13. stoletje. Do današnjih dni je bil grad večkrat preurejen, danes pa spominja na angleški Windsor. V spremstvu vodnika si bomo ogledali njegovo notranjost in bližnji park. Po prostem času se bomo zapeljali do mesteca Pisek. Mesto je bilo do leta 1620 največje mesto Bohemije.  Poznano je po šolstvu in po tem, da je v njem prebival Karl IV. kateri je po vzoru starega mostu v mestu Pisek začel gradnjo Karlovega mostu v Pragi.

Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali stari kamniti most. Po organiziranem skupnem kosilu se bomo zapeljali do pivovarniškega mesta Plzen. Čakal nas bo ogled ene najbolj popularnih pivovarniških ogledov na svetu – pivovarne Plzensky Prazdroj. Ogled bo očaral ljubitelje piva in prav tako ljubitelje zgodovine. Obiskali bomo originalno mesto nastanka piva pred več kot 170 leti in kjer se njegova zgodovina nadaljuje še danes.  Med drugim bom videli moderne polnilnice kjer polnijo do 120.000 steklenic na uro, razna orodja, predstavitveni film itd.

Ogled bomo zaključili s pokušino nefiltriranega piva iz hrastovih sodov v starih kleteh. Sprehodili se bomo po mesten jedru ter se nastanili v hotel. Večerja in Nočitev.

3. dan / Plzen – Praga

Po zajtrku se bomo peljali do Prage natančneje na Hradčane. Sprehodili se bomo na razgledni hrib Petrin, od koder se nam zdi Zlato mesto kod na dlani. Po želji se bomo lahko povzpeli na razgledni stolp (doplačilo). Sprehodili se bomo mimo Strahovskega samostana, Lorette vse do Hradčanov.

Ogledali si bomo notranjost Katedrale svetega Vida, cerkve svetega Jurija, Ladislavovo dvorano ter zlato ulico, nato pa se spustili po Karlovem mostu, mimo astronomske ure skozi židovski predel do Starometskih namesti. Vmes bomo nekaj prostega časa namenili za prigrizek. Po mestnem utripu sledi namestitev v hotelu na bližnji periferiji mesta in osvežitev, nato pa vkrcanje na ladjico, kjer bomo ob večerji pluli po Vltavi.

Po večerji nas čaka prevoz z avtobusom do hotela, zabave željni pa »napademo« znamenite praške pivnice in druge nočne lokale. (Vrnitev v hotel z metrojem ali drugimi prevoznimi sredstvi poteka v lastni režiji). Nočitev.

4. dan / Praga – Mlada Boleslav – Škoda – Detenice

Po zajtrku si bomo ogledali Prašno Brano, Karolinum, kjer je sedež znamenite Karlove univerze in Waclavske namesti. Sledil bo prosti čas za individualne nakupe in oglede. Vožnja do tovarne Škoda.

Tovarna leži dobrih 50 km severno od Prage v mestu Mladá Boleslav. Mesto ima okrog 45000 prebivalcev in samo v Škodi jih dela okrog 20000. V njej izdelujejo različne modele, pa tudi menjalnike in druge avtomobilske dele ter sklopke za lastne potrebe in za ostale tovarne iz skupine VW. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali proizvodnjo in zelo lepo urejen muzej. Po nekaj kilometrih bomo prispeli v Detenice. Ob večerji se bomo vrnili v čase srednjeveških gostiln.

Ob zvokih srednjeveške glasbe, nastopajočih požiralcev mečev, bruhalcev ognja, trebušnih plesalk in v avtentičnem ambientu bomo uživali ob srednjeveški kulinariki. Nočitev.

5. dan / Loučen – Kutna Hora – Jindrichuv Hradec – Trebon – Izhodiščni kraj

Po zajtrku nas čaka vožnja do nekdanje Češke prestolnice-Kutne Hore. Tukaj si bomo ogledali cerkev sv. Barbare in impozantno kapelico, zgrajeno iz človeških kosti.

Ponovno se bomo vozili proti Južni Češki do kraja Jindrichuv Hradec, kjer si bomo v tamkajšnjem muzeju ogledali znamenite Kryzove jaslice, ki sodijo med največje mehanske jaslice na svetu zapisane v Guinnessovo knjigo rekordov. Jaslice vsebujejo 1398 figur ljudi in živali. 

Zapeljali se bomo do bližnjega mesta Trebon, ki leži ob največjih ribnikih Bohemije. V srednjeveškem jedru bomo v restavraciji poskusili domače dobrote. Povratek mimo Linza v izhodiščne kraje, kamor bomo prispeli do 23.00 ure. Petdnevno potovanje Češka vam bo ostalo v zelo lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Čeških Budejovicah, Plznu, Pragi, v hotelu 3*/4*dvoposteljne sobe,
 • 1 x nočitev z zajtrkom grajska nastanitev,
 • vstopnine: grad Česky Krumlov, Hluboka in Hradčany- tura B, Kutna Hora, cerkev sv. Barbare in kapela, Plzensky Prazdroj z enim pivom, Škoda muzej in proizvodnja, mehanske jaslice,
 • večerjo v pivnici v Českih Budejovicah in Plznu,
 • vožnjo z ladjico po Vltavi s samopostrežno večerjo (2 uri),
 • srednjeveško večerjo s programom v Detenicah,
 • kosilo v kraju Česky Krumlov, Pisek, in Trebon,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti