Dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam. Köln je četrto mesto v Nemčiji z zanimivosti kot so: katedrala, pivo Kölsch, muzej čokolade Imhoff-Stollwerck in kolonjska voda. Amsterdam slovi po mnogih vodnih kanalih. Znamenitosti mesta, ki jih bomo obiskali: brusilnica diamantov, muzejska četrt, sprehod po kanalih, muzejska vasica Saanse Schans, znameniti trg Dam, Ribiška vasica Volendam,…

Dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam. Köln je četrto mesto v Nemčiji z zanimivosti kot so: katedrala, pivo Kölsch, muzej čokolade Imhoff-Stollwerck in kolonjska voda. Amsterdam slovi po mnogih vodnih kanalih. Znamenitosti mesta, ki jih bomo obiskali: brusilnica diamantov, muzejska četrt, sprehod po kanalih, muzejska vasica Saanse Schans, znameniti trg Dam, Ribiška vasica Volendam,…


 • Program: dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod iz izhodiščnega kraja v večernih urah.

2. dan / Köln

V opoldanskem času bomo prispeli v Köln. Najprej se bomo zapeljali v center mesta, kjer nas bo čakalo kosilo. Namestili se bomo v hotel. Popoldan bomo namenili za spoznavanje mestnih znamenitosti. Ogledali si bomo znano Kölnsko katedralo, se povzpeli na stolp in si pogledali zakladnico.

Da bomo mesto videli s ptiče perspektive, se bomo preko reke Ren zapeljali z gondolo, ki je bila narejena kot prva gondola čez reko v Evropi. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, spoznali izvor kolonske vode in druge zgodbe mesta. Na koncu se bomo ustavili na otoku reke Ren ob olimpijskem muzeju in muzeju nemškega športa. Tam se bomo oglasili v znanem muzeju čokolade. Po prostem času bomo imeli večerjo. V hotel se bomo vrnili s metrojem.

3. dan / Köln – Amsterdam

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti Nizozemski do Amsterdama. Obiskali bomo znano brusilnico diamantov. Spoznali bomo njihove vrste, slavne reze, ter njihovo vrednost. Sprehodili se bomo po muzejski četrti do enega izmed kanalov. Prepredenost mesta s kanali, zanimive ozke in visoke hiše ter glavne mestne znamenitosti bomo opazovali s kanalske ladje.

Po kosilu bomo spoznali njegovo bližnjo okolico. Ogledali si bomo muzejsko vasico Saanse Schans, kjer še obratuje nekaj mlinov na veter. Spoznali bomo tudi notranjost slavnega mlina,, Maček” Na kavo se bomo zapeljali po polderju do slikovite ribiške vasice Volendam. Namestili se bomo v hotel. Po večerji se bomo odpravili v mesto, do znamenitega trga Dam, do židovske četrti, do znamenite ,,rdeče ulice” prosti čas bo namenjen večernim nakupom, zabavi… nočitev v hotelu.

4. dan / Amsterdam – Wurzburg – Izhodiščni kraj

Po zgodnjem zajtrku vožnja skozi Nemčijo proti Sloveniji. Ustavili se bomo v zanimivem mestu Wurzburg. Mesto se nahaja na približno polovici poti v domovino. Naredili bomo kratek ogled mestnih znamenitosti ter sprehod končali s dobrim kosilom. Povratek v Slovenijo.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v Kölnu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v bližnji okolici Amsterdama,
 • 5 obrokov (3 kosila, 2 večerji),
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: katedrala in zakladnica, gondola, muzej čokolade, brusilnica diamantov, vožnja s ladjico po kanalih Amsterdama, mlin na veter, vožnja s metrojem v Kölnu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacija potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti