Hercegovina in Makarska riviera, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Hercegovina in Makarska riviera, 2 dni. Malo drugače spoznajmo pokrajino Hercegovino ter Makarsko riviero. Hercegovina je geografska regija, na jugu Bosne in Hercegovine. Kraji, ki si jih bomo pogledali: Međugorje, Mostar, Počitelj, Neum, ter Makarska riviera, ki je ena izmed najbolj pomembnih turističnih regij na hrvaški obali.

Hercegovina in Makarska riviera, 2 dni. Malo drugače spoznajmo pokrajino Hercegovino ter Makarsko riviero. Hercegovina je geografska regija, na jugu Bosne in Hercegovine. Kraji, ki si jih bomo pogledali: Međugorje, Mostar, Počitelj, Neum, ter Makarska riviera, ki je ena izmed najbolj pomembnih turističnih regij na hrvaški obali.


 • Program: Hercegovina in Makarska riviera
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Međugorje – Mostar – izvir reke Bune – Počitelj – Neum

Potovanje Hercegovina, Makarska riviera bomo pričeli z nočno vožnjo mimo Zagreba, Splita, do romarskega središča Međugorje, kjer se nahaja cerkev in mesta Marijinega prikazovanja Crnica in Križevac. Postanek za ogled Marijinega svetišča ter jutranjo osvežitev. V samem naselju je veliko restavracij, barov, suvenirnic, …

Po končanem ogledu se bomo začeli preko slikovitih planin spuščati čez Čitluk do Mostarja. V spremstvu lokalnega vodnika bomo spoznali veliko mestnih posebnostih ter znamenitosti. Postali bomo tudi ob slikovitem starem mostu in pričakali skok tamkajšnjih skakalcev iz mostu. Prosti čas bo namenjen tudi za sprehod po šarmantni in idilični stari čaršiji-Konjunđiluk.

Pot bomo nadaljevali do izvira reke Bune, ki se nahaja samo 12 kilometrov od mesta Mostar. Reka Buna izvira izpod 200 metrov visokega klifa. Izvir je tako močan, da takoj ustvari deročo reko, pravo mojstrovino narave in spada po moči med najmočnejše kraške izvire v Evropi. Voda je resnično kristalno čista in bogata z rečno postrvjo.

Pot bomo nadaljevali ob reki Neretvi do zgodovinskega orientalsko-mediteranskega mesteca Počitelj. Sprehod po izredno ohranjeni slikoviti utrdbi nas bo navdušil. Sledila bo vožnja skozi Hrvaško do Neuma, ki ga Bosanci imenujejo kar bosanski Monte Carlo. Namestitev v hotel v centralnem delu letovišča, večerja in nočitev.

2. dan / Neum – Makarska riviera – Izhodiščni kraj 

Po zajtrku nas bo pot vodila do Makarske riviere. Makarska riviera je okoli 60 km dolg primorski pas, ki leži pod gorskim hrbtom Biokova. Razprostira se od naselja Kuzmanići do Gradca in je največje turistično območje srednje Dalmacije. Za to območje so značilne plaže, prijetno podnebje, gosti borovi gozdički, ki se z vejami skoraj dotikajo morja, vinogradi in sadovnjaki. Glavni letoviški kraji, ki si sledijo drug za drugim, so: Brela, Baška voda, Brist, Drvenik, Drašnice, Gradac, Igrane, Makarska, Pisak, Podaca, Podgora, Zaostrog in Živogošće. Sledi kopanje in prosti čas v enem izmed mest riviere. Priporočamo mesto Tučepi, kateri slovijo po najdaljši urejeni rivi na Jadranu. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x polpenzion v hotelu 3 * v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 •  enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti