Hrvaško Zagorje – Trakoščan, Marija Bistrica in Krapina

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Program: Hrvaško Zagorje

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinV jutranjih urah bomo zapustili izhodiščni kraj in se odpeljali proti hrvaškemu Zagorju. Prvi postanek bomo napravili pri dvorcu Trakoščan, ki slovi kot eden najatraktivnejših dvorcev Hrvaške. S svojim posebnim pokrajinskim parkom, ki je neopazno zlit z okoliškimi gozdovi in čudovitim jezerom, je edinstven primerek ohranjene spomeniške celote.

V prečudovitem dvorcu je tudi muzej s stalno razstavo v kateri so ambientalno v izvirni funkciji razstavljeni predmeti od 15. do 19. stoletja.

Največje Marijino svetišče na Hrvaškem – Marija Bistrica

Sledila bo vožnja do največjega Marijinega svetišča na Hrvaškem – Marija Bistrica. Po ogledu cerkve se bomo sprehodili mimo Kalvarije s postajami Križne poti. Vsaka zase predstavlja umetniško delo znanih kiparjev. Za hribom Kalvarije, v oazi miru, se nahaja samostan bosonogih karmeličanskih sester.

Vzeli si bomo nekaj prostega časa za nakup spominkov, nato pa se bomo odpravili proti Krapini.

Muzej krapinskih neandertalcev

Tu se nahaja Muzej krapinskih neandertalcev, kateri že od same otvoritve l. 2010 vzbuja veliko pozornost obiskovalcev; ne samo zaradi intrigantnega pojma »neandertalci«, pač pa tudi zaradi specifične predstavitve teme.

Postavitev je napravljena kot potovanje skozi čas od zgodovine vesolja, zemlje, človeka, vse do današnjih dni, s posebnim poudarkom na dobo neandertalcev. Dan bomo zaključili v tradicionalni restavraciji na hrvaškem Zagorju. V izhodiščne kraje bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • voden ogled dvorca Trakoščan,
  • vstopnino s spremstvom kustosa v muzeju pračloveka v Krapini,
  • zagorsko pozno kosilo,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

 Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti