Izlet Albanija

Povpraševanje

Z nami v Albanijo z letalom in ogledi Tirane, Drača, Valone. Albanija je država v jugovzhodni Evropi, ki ima veliko lepot in znamenitosti, predvsem pa je v celoti samosvoja. Albanijo imenujemo tudi “deželo orlov”. Prepustite se in doživite čare te skrivnostne, lepe ter zanimive države, ki je razvoj modernega sveta še ni pokvaril.

Izlet Albanija. Z nami v Albanijo z letalom in ogledi Tirane, Drača, Valone. Albanija je država v jugovzhodni Evropi, ki ima veliko lepot in znamenitosti, predvsem pa je v celoti samosvoja. Albanijo imenujemo tudi “deželo orlov”. Prepustite se in doživite čare te skrivnostne, lepe ter zanimive države, ki je razvoj modernega sveta še ni pokvaril.


 • Program: Izlet Albanija
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus/letalo
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Ljubljana – Tirana – Kruje

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana uro in pol pred poletom letala v Tirano. Odhod letala, pristanek na letališču v Tirani. Zapeljali se bomo do nekdanje prestolnice Albanije mesta Kruje, ki je poznano kot rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom.

Ogledali si boste trdnjavo v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega ter bližnji etnološki muzej. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. Pozno kosilo v poznani restavraciji. Vračali se bomo proti glavnemu mestu. Namestili se bomo v sobe v hotelu. Nočitev.

2. dan / Tirana – Drač – Vlora

Zajtrk. Ogledali si bomo Tirano – mesto nasprotij, ki vas bo očaralo prvi hip. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja.

Deloma peš, deloma z avtobusom ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxe – danes kulturni center. nacionalni muzej, Sat-kula, ki je simbol mesta, đamija Et’Hem Bey, glavni trg… Imeli bomo prosti čas za individualne sprehode in oglede.

Opoldan ogled mesta Drač, ki je pravzaprav že skoraj predmestje Tirane in največje pristaniško mesto na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos, oziroma poznejšega Dyrrachiona. Ogledali si bomo ostanke amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi fatihova mošeja iz 15. stoletja. Sprehodili se bomo tudi po znanem bulevarju. Priporočamo kosilo v znani restavraciji. Vožnja proti Vlori, namestitev v hotelu, prosti čas, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan / Valona – Berat – Valona

Po zajtrku se bomo zapeljali do lepo ohranjenega srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogledali si bomo znamenitosti: trdnjavo, muzej onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja).

Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. Popoldan vožnja nazaj proti najlepšemu obalnemu turističnemu mestu Valona. Prosti čas za samostojno pohajkovanje in uživanje na prodnatih plažah. Večerja in nočitev.

4. dan / Valona – Tirana – Ljubljana

Zajtrk. Vožnja do starodavnega mesta Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, še bolj pa se je razcvetelo v času Rimljanov in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Ob uničujočem potresu v 3 st. n. št. ga je preplavila reka, vendar je kljub temu še danes eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem področju. Po končanem ogledu vožnja do letališča. Polet letala proti Ljubljani.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • povratno letalsko karto s taksami na relaciji Ljubljana-Tirana-Ljubljana,
 • 1 x NZ v hotelu v Tirani v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x HB v hotelu v Valoni v dvoposteljnih sobah,
 • pozno kosilo v Kruju,
 • vse zunanje oglede in avtobusne transferje po programu,
 • vstopnine: Skenderbegov in etnološki muzej, amfiteater ter trdnjava in galerija v Beratu, Apollonia,
 • vsa potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopna taksa v Albanijo,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni.


No Fields Found.

Podobni izleti