Potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici, 2 dni. Odkrivanje avstrijskih jezer. Peljali se bomo mimo jezer Obertrumer in Grabensee do jezera Mattsee, ogledali si bomo jezero Traun, mestece Bad Ischl, jezero Wolfgangsee, se zapeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, sprehodili se bomo po mestu Salzburg, ogledali jezero Leopoldskroner Weiher in najbolj priljubljeno avstrijsko jezero – Vrbsko jezero.

Potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici, 2 dni. Odkrivanje avstrijskih jezer. Peljali se bomo mimo jezer Obertrumer in Grabensee do jezera Mattsee, ogledali si bomo jezero Traun, mestece Bad Ischl, jezero Wolfgangsee, se zapeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, sprehodili se bomo po mestu Salzburg, ogledali jezero Leopoldskroner Weiher in najbolj priljubljeno avstrijsko jezero – Vrbsko jezero.


 • Program: potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Mattsee – Frankenmarkt – Gmunden – Bad Ischl – St. Gilgen

Odhod iz izhodiščnega kraja. Vožnja proti Salzburgu. Pot nas bo peljala mimo jezera Obertrumer in Grabensee do jezera Mattsee. Imeli bomo krajši postanek za kavico. V mestu si bomo ogledali Porschejev muzej, ki slovi daleč naokoli. Porschejev muzej je pravo doživetje, nahaja se v kraju Gmunden in obsega 40 eksponatov. Ogledali si bomo od dirkalnih avtomobilov, traktorjev, preizkusili se v dirkalnem simulatorju, na koncu pa se bomo poigrali z avtomobilčki na daljinca.

Nadaljevali bomo do Frankenmarkta, kjer ima svoj sedež čokoladnica ˝Frucht und Sinne˝. Tu proizvajajo sočne čokoladne proizvode – sadje oblito s čokolado ali pa ga vmešajo v čokoladne tablice. Tu nas čaka degustacija sadnih pralin in predstavitev podjetja. Vse skupaj bomo obogatili s prav posebnim kozarcem šampanjca. To bo za naše brbončice nekaj nepozabnega!

Kakšne pol ure vožnje do gradu Ort, ki se nahaja na jezeru Traun. V času praznikov se tu odvija sejem ˝prazniki kot so nekoč bili˝. Lokalni ponudniki postavijo ogromno stojnic, ter predstavljajo lokalne obrti in kulinariko. Vzeli si bomo čas za zunanji ogled gradu in kosilo.

Pod bomo nadaljevali proti zdraviliškem mestecu Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Izredno lepo restavrirane zdraviliške in meščanske stavbe nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Odpeljali se bomo s kočijami na krožni ogled mesta. Pot bomo nadaljevali mimo majhnega mesteca Strobl, po severni strani jezera Wolfgangsee do vasice St. Wolfgang. Idilična gorska in objezerska vas se ponaša z  gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ˝Pri belem konjičku – Im weiβen Röβl˝, ki je dala vsebino pribljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja. Od tu se bomo odpeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, kjer nas bo že čakal avtobus. Vožnja proti hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Berchtesgaden – Kraljevo jezero – Vrbsko jezero – Izhodiščni kraj

Po zajtrku odhod proti Salzburgu. Mesto si bomo najprej ogledali peš, poskusili prave originalne Mozartove kroglice in se po želji povzpeli na trdnjavo nad mestom. Nekaj prostega časa za nakupovanje v znameniti ulici Getreidegasse. Še sprehod preko reke Salzach do gradu Mirabell in nato kratka vožnja do prizorišča snemanja filma ˝the sound of music˝. Ustavili se bomo na dveh lokacijah in sicer najprej pri jezeru Leopoldskroner Weeihr, kjer stoji vila, nato pa v vasici, kjer stoji znameniti drevored ter paviljon iz filma.

Po Salzburgu se bomo spustili v najlepšo bavarsko pokrajino, do Berchtesgadna, ki je poznan po solnih rudnikih. Tod so to vsestransko pomembno surovino, začimbo,…. začeli pridobivati že zelo zgodaj. Preoblečeni v rudarska zaščitna oblačila se bomo spustili v rov, globoko pod zemljo. Spoznali bomo način rudarskega dela in pridobivanja soli, po lesenih toboganih se bomo spustili vse do podzemnega slanega jezera. Po dobrih dveh urah podzemnega življenja se bomo vrnili »na svetlo«.

Krajša vožnja do fjordsko oblikovanega Kraljevega jezera ob vznožju slikovite gore Watzmann. Na polotoku kraljuje cerkev sv. Bartolomeja. Ob lepem vremenu priporočamo za doplačilo vožnjo po jezeru z električno ladjico do mesta, kjer stoji kapela sv. Bartolomeja. Vožnja proti Sloveniji in postanek za kavico ob najbolj priljubljenem avstrijskem jezeru – Vrbskem jezeru. Vožnja proti Sloveniji in povratek v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • nočitev in večerjo v hotelu 4*, dvoposteljne sobe,
 • vstopnino v Porchejev muzej,
 • ogled in degustacijo v čokoladnici “Frucht und sinne”,
 • vožnja s kočijo v mestu Bad Ischl,
 • vožnja z ladjico po jezeru Wolfgangsee in Köningsee,
 • obisk rudnika soli,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vožnja z električno ladjico po Kraljevem jezeru,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti