Izlet Bad Ischl in Wolfgangsee

Povpraševanje

Dežela avstrijskih jezer, 2 dni. Skupaj se bomo podali do zdraviliškega mesteca Bad Ischl. Po severni strani jezera Wolfgangsee do idilične vasi ob jezeru St. Wolfganga. Nadaljevali bomo do jezera Mattsee s Porschejevim muzejem, našim brbončicam pa bo ostala v spominu nepozabna pokušina v čokoladnici “Frucht und sinne”. Za dodatek še mesto Salzburg, Vrbsko jezero, Minimundus in Klopinjsko jezero.

Izlet Bad Ischl in Wolfgangsee.

Dežela avstrijskih jezer, 2 dni. Skupaj se bomo podali do zdraviliškega mesteca Bad Ischl. Po severni strani jezera Wolfgangsee do idilične vasi ob jezeru St. Wolfganga. Nadaljevali bomo do jezera Mattsee s Porschejevim muzejem, našim brbončicam pa bo ostala v spominu nepozabna pokušina v čokoladnici “Frucht und sinne”. Za dodatek še mesto Salzburg, Vrbsko jezero, Minimundus in Klopinjsko jezero.


 • Program: Izlet Bad Ischl in Wolfgangsee
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Izlet v Bad Ischl in Wolfgangsee bomo začeli zgodaj zjutraj z vožnjo proti Salzburgu. Pot nas bo najprej pripeljala do zdraviliškega mesteca Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Dober glas o zdravilnih učinkih je kmalu dosegel tudi Dunaj, tako da so bogati meščani množično prihajali na zdravilne terapije. Izredno lepo restavrirane zdraviliške in meščanske stavbe nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Tu se bomo odpeljali s kočijami na krožni ogled mesta. Sledila bo malica.

Pot bomo nadaljevali po severni strani jezera Wolfgangsee do vasice st. Wolfgang. Idilična gorska in objezerska vas se ponaša z mogočno gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ˝Pri belem konjičku – Im weiβen Röβl˝, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja.

Od tu se bomo odpeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, kjer nas bo že čakal avtobus. Pot nas bo najprej pripeljala mimo jezera Obertrumer in Graben do jezera Mattsee. V mestu si bomo ogledali Porschejev muzej, ki slovi daleč naokoli. Videli bomo od dirkalnih avtomobilov, traktorjev se preizkusili v dirkalnem simulatorju in se na konec poigrali z avtomobilčki na daljinca.

Zanimivih izkušenj pa še nebo konec. Nadaljevali bomo do Frankenmarkta, kjer ima svoj sedež čokoladnica ˝Frucht und Sinne˝. Tu proizvajajo sočne čokoladne proizvode – sadje oblito s čokolado. Tu nas čaka degustacija sadnih pralin in predstavitev podjetja. Vse skupaj bomo obogatili s prav posebnim kozarcem šampanjca. Kakšne pol ure vožnje stran se nahaja naš hotel. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Vrbsko jezero – Minimundus – Klopinjsko jezero – Izhodiščni kraj

Po zajtrku odhod proti Salzburgu in sprehod skozi mesto. Lahko boste poskusili prave originalne Mozartove kroglice, se po želji povzpeli na trdnjavo nad mestom,… Nekaj prostega časa za nakupovanje v znameniti ulici Getreidegasse.

Še sprehod preko reke Salzach do gradu Mirabell in nato kratka vožnja do prizorišča snemanja filma ˝the sound of music˝. Ustavili se bomo na dveh lokacijah in sicer najprej pri jezeru Leopoldskroner Weiher, kjer stoji vila, nato pa v vasici, kjer stoji znameniti drevored ter paviljon iz filma.

Po Salzburgu se bomo vračali proti Sloveniji a se prej še ustavili na avstrijskem Koroškem. Tu leži največje, Vrbsko jezero, poznano predvsem po snemanju številnih filmov in serij. Najprej se bomo odpeljali na čudoviti stolp Pyramidenkogel, od koder bo čudovit razgled na jezero in okolico. Po želji se boste lahko spustili po njemu s prav posebnim toboganom. Čudovito adrenalinsko doživetje. Nedaleč stran se nahaja tudi Minimundus, v katerem je približno 150 modelov znamenitih zgradb, vlakov in ladij. V enem dnevu bomo lahko obšli svet.

Pot bomo nadaljevali še do Klopinjskega jezera, ki je eno izmed najtoplejših, kjer voda doseže v poletnih mesecih celo do 28 stopinj. Tu si bomo vzeli čas za skok v vodo in kavo na obali jezera. Sledila bo vožnja proti Sloveniji in postanek za večerjo. Povratek v izhodiščni kraj v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • nočitev in večerja v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • ogled in degustacija v čokoladnici “Frucht und sinne”,
 • vožnja s kočijo v mestu Bad Ischl,
 • ladjica St. Wolfgang – St. Gilgen,
 • vstopnina na stolp Pyramidenkogel, Minimundus, Porschejev muzej,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti