Berchtesgaden, Salzburg, ledena jama Werfen, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Berchtesgaden, Salzburg, ledena jama Werfen, 2 dni. Ti kraji so res nekaj posebnega. Obiskali bomo nemške bavarske Alpe. Eisriesenwelt ali Veliki ledeni svet je jama v notranjosti apnenčaste gore Hochkogel. To je največja ledena jama na svetu, saj je njen jamski sistem dolg več kot 42 km. Ustavili se bomo tudi v Salzburgu, Berchtesgadnu, …

Berchtesgaden, Salzburg, ledena jama Werfen, 2 dni. Ti kraji so res nekaj posebnega. Obiskali bomo nemške bavarske Alpe. Eisriesenwelt ali Veliki ledeni svet je jama v notranjosti apnenčaste gore Hochkogel. To je največja ledena jama na svetu, saj je njen jamski sistem dolg več kot 42 km. Ustavili se bomo tudi v Salzburgu, Berchtesgadnu, …


 • Program: Berchtesgaden, Salzburg, ledena jama Werfen
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Berchtesgaden – Obersalzberg – Berchtesgaden – Salzburg

Vožnja mimo Šentilja, Gradca, Salzburga in naprej v idilično pokrajino nacionalnega parka Berchtesgaden ob jezeru Königsee. Sprehod in nekaj časa za osvežitev. Nadaljevanje do Obersalzberga, od koder se bomo popeljali na vrh Kehlsteina, kjer na višini 1834 m kraljuje Hitlerjevo Orlovo gnezdo. Semkaj sta z Evo Braun hodila na oddih, prav tako pa so se tukaj zbirale vse takratne politične in vojaške osebnosti.

Po vrtoglavi višini nas čaka novo presenečenje, saj se bomo po spustu z vrha odpravili do slovitih solnih rudnikov v Berchtesgadnu. V zaščitnih oblekah se bomo z rudarskim vozom popeljali globoko pod zemljo in še globlje po lesenih toboganih do podzemnega slanega jezera ter se po njem tudi zapeljali. Pozno popoldne vožnja v okolico Salzburga. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Werfen – Salzach – Eisriesenwelt – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Nato sledi ogled mesta, ki je svoj baročni izgled dobilo v 17. stoletju, čeprav je bilo naseljeno že v času Ilirov in Keltov, ki so ga poimenovali Juvavum. Sprehod po slikovitih ulicah, parkih in trgih, ki jih krasijo vodnjaki, se nam bo za vedno vtisnil v spomin. Na našem sprehodu bomo videli stolnico, Mozartovo rojstno hišo, njegov spomenik, opatijo sv. Petra, park Mirabell z istoimenskim dvorcem in še kaj.

Opoldne bomo zapustili solno mesto in se odpeljali do kraja Werfen. Ste vedeli, da se na Salzburškem nahaja tudi največja ledena jama na svetu – Eisriesenwelt?! Jamski sistem so uradno odkrili šele leta 1879, prej pa je bil del podzemnega sveta poznan samo divjim lovcem.

Malo pred vasico Werfen bomo zapustili avtocesto in se zapeljali v dolino reke Salzach, kjer se bomo začeli vzpenjati po gorski cesti Eisriesenwelt. Peš se bomo povzpeli do koče Wimmer Hüte (20 minut zmerne hoje navzgor), od koder se bomo z gondolo dvignili na 1.500 m. Še 20 minut hoje bo potrebno do vhoda v mogočni jamski sistem, poln ledenih kapnikov, ki ustvarjajo čudovite podobe, ki jih dopolnjuje igra svetlobe in vode. Po ogledu ledenih jam bomo naredili postanek pri planinski koči, kjer bomo lahko uživali v razgledu na salzburško pokrajino.

Ob povratku v dolino se bomo ustavili za kosilo. Sledi povratek proti Sloveniji. Poskrbeli bomo, da vam bo izlet Berchtesgaden, Salzburg, ledena jama Werfen ostal v zelo lepem spominu!


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x večerjo in nočitev v hotelu *** v dvoposteljni sobi,
 • vstopnino v rudnik soli Berchtesgaden, na Orlovo gnezdo, v ledeno jamo ter gondolo,
 • kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti