Izlet Berlin in Dresden

Povpraševanje

Berlin in Dresden s Saško Švico in Lužinško Srbijo. To je zagotovo hit med našimi programi. Ogledali bomo Saško Švico z razgledno ploščadjo Bastei in Konigstein, pokrajina Lužica oziroma Spreewald (vas Lehde), Dresden, Berlin in Potsdam.

Izlet Berlin in Dresden. To je zagotovo hit med našimi programi. Ogledali bomo Saško Švico z razgledno ploščadjo Bastei in Konigstein, pokrajina Lužica oziroma Spreewald (vas Lehde), Dresden, Berlin in Potsdam.


 • Program: Berlin in Dresden s Saško Švico in Lužiško Srbijo
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Češka – Nemčija

Nočna vožnja skozi Avstrijo, Češko proti Nemčiji.

2. dan / Saška Švica – Lužiška Srbija – Dresden

Na naši poti nas bo po jutranji osvežitvi prva razveselila pokrajina narodnega parka Saška Švica, ki leži med reko Labo in češko pokrajino. Poleg omenjene reke, pokrajino zaznamujejo mogočne skale iz peščenjaka, ki nas fascinirajo s svojo enkratnostjo. Park je zelo priljubljena izletniška točka, s kar 112 km pohodniške poti Malerweg. Tudi mi se bomo povzpeli na enkratno razgledno ploščad Bastei, kjer bomo vase še bolje vtisnili te nenavadne skalne formacije.

Zanimivost tega področja so številni topli izviri, ki so omogočili razvoj zdraviliškega turizma in romantični gradovi. Obiskali bomo skoraj 800 let staro utrdbo Königstein, ki je znotraj obzidja pravo mestece v malem. Opoldan se bomo posvetili drugačnemu delu Saške, kakršna je pokrajina Lužica ali Spreewald.

Tukaj že od nekdaj živi narodna manjšina Lužiških Srbov, ki je do današnjih dni ohranila svoj slovanski jezik, kulturo in običaje, s središčem v Lubnjow-u. To slikovito gozdnato nižino ob reki Spree, z mokrišči, jezerci in s stoterimi kanali, je vzel Unesco pod svojo zaščito kot biosferni rezervat. Zanimiva pa ni le svojstvena narava, ampak tudi arhitektura s slamo-kritih lužiških vasi, do katerih se pride le s čolni.

Ogledali si bomo vas Lehde in se popeljali na izlet med hišami in urejenimi zelenjavnimi vrtovi, kar bomo doživljali kot edinstveno kulturno krajino v srcu Evrope. Polna vtisov nas bo cesta, ki jo bomo puščali za sabo vodila proti najlepšemu nemškemu mestu, mestu Dresden. Ogled mesta, ki je svoj vrhunec dosegel v začetku 18. stol., ko so nastali tudi najlepši arhitekturni spomeniki. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki ga krasijo Marijina cerkev, grad, Albertinum, Semprova opera in Zwinger, največja dresdenska znamenitost, kompleks baročnih paviljonov in galerij. Po ogledu in krajšem postanku za samostojne oglede se bomo namestili  v hotelu. Nočitev.

3. dan / Dresden – Berlin

Po zajtrku vožnja do Berlina, kjer bomo pričeli pot s krožnim ogledovanjem berlinskih znamenitosti, kot so stara pruska rezidenca Charlottenburg, stari olimpijski stadion ter park Tiergarten s palačo Bellevue. Pri simbolu Berlina – pozlačenem angelu zmage, pri Siegessäulu, bomo naredili krajši postanek.

Nato se bomo podali v diplomatsko četrt ob ulici Klingelhöferstrasse in do zvonika Kaiser-Wilhelm Kirche, ki je zgodovinski ostanek porušene cerkve iz časa zavezniškega bombardiranja. V bližini bomo videli kultno berlinsko trgovino KaDeWe, ki je igrala vlogo politične propagande v času obzidanega Berlina. Sprehodili se bomo po Ku’dammu, danes središče trgovin in gostišč.

Videli bomo še znamenito postajo Zoo. Sledila bo vožnja na trg Gendarmenmarkt s koncertno palačo in z nemško ter francosko stolnico. Nato dalje po aveniji Unter den Linden, mimo državne opere, narodne biblioteke in Humboldtove univerze na Museum Insel sredi reke Spree. Tu se nahajajo muzejske palače in katedrala Berliner Dom, malo naprej pa Alexander Platz. Tukaj se nahaja tudi velik TV stolp in Rdeča mestna hiša Berlina in Fernsehturm, ki nudi enkraten panoramski pogled po širnem Berlinu.

Potem se bomo vrteli po Nikolajevi četrti, po najstarejšem delu Berlina, ki je nekako ušel tako bombardiranju kakor rušenju v času socialistične ere. Cerkev sv. Nikolaja je sedaj preurejena v galerijo in koncertno dvorano, okrog pa so trgovinice spominkov in lokali za pijačo in prigrizek. Prav gotovo bomo videli tudi Checkpoint Charlie, mejni prehod sredi mesta, kjer so na razdalji nekaj metrov sovjetski in ameriški tanki spremljali začetek gradnje berlinskega zidu.

Nastanitev  v hotelu, prosto za večerjo in samostojno odkrivanje mesta. Nočitev.

4. dan / Berlin

Zajtrk. Sprehodili se bomo do Brandenburških vrat, ki so po zgraditvi berlinskega zidu ostala na nikogaršnji zemlji in simbolizirajo razdeljenost Nemčije. Nadaljevali bomo do obeležja židovskega holokavsta ter do mesta, kjer naj bi bil eden izmed vhodov v Hitlerjev bunker in kjer naj bi našli trupli Hitlerja in Eve Braun.

Obiskali bomo Reichstag, ki ga je 1933 zmagoslavno zasedel Adolf Hitler, dokler ni na njegovih ruševinah 1945 zavihrala rdeča sovjetska zastava. Danes je obnovljena zgradba znova sedež nemškega parlamenta. Pri obnovi so mu dodali moderno stekleno kupolo, kamor se bomo povzpeli z dvigali zaradi enkratnega panoramskega razgleda po strehah Berlina.

Po želji se lahko še sprehodimo do obale reke Spree, kamor se ljudje radi umaknejo iz mestnega vrveža.  Prispeli bomo tudi do Potsdamer Platza z modernim kompleksom uradov, trgovin in stanovanj. Hkrati je trg danes medijsko središče Evrope. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta. Nočitev

5. dan / Berlin – Potsdam – Nemčija – Avstrija – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Povratek proti Sloveniji. Spotoma se bomo ustavili še v Postdam-u, kjer je pruski cesar Friderik Veliki uredil vrtove in rokokojsko okrasil svojo letno rezidenco Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi.

Ogledali si bomo prekrasno zunanjost dvorca Po prostem času se bomo z vmesnimi postanki vračali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli okrog 02.00 ure naslednjega dne. Potovanje Berlin, Potsdam, Dresden, Lužiška Srbija nam bo zagotovo ostalo v prijetnem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe Dresden in Berlin,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

 

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopnine po programu: Konigstein, ladjica Sprewald, Živalski vrt Berlin, Berlinski stolp, Reichstag brezplačno, Checkpoint Charli brezplačno, plača se le slikanje s stražo, Muzej berlinskega zidu, Berlinska stolnica z grobnicami , vožnja z ladjo po reki Spree.
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.No Fields Found.

Podobni izleti