Izlet Bistra Vrhnika in Ljubljansko barje

Povpraševanje

Izlet Bistra, Vrhnika, Ljubljansko barje so kraji, katere bi jih naj po legendi ustanovili Argonavti, ki so pod vodstvom Jazona pripluli po Savi in Ljubljanici iz Črnega morja. Ko so prišli do izvira Ljubljanice so morali na tem mestu ladjo razstaviti in prenesti po kopnem do obale Jadranskega morja. Kraji, ki čakajo na nas: Močilnik, pivovarna, Tehniški muzej in posestvo Trnulja.

Izlet Bistra Vrhnika in Ljubljansko barje. Kraji, katere bi jih naj po legendi ustanovili Argonavti, ki so pod vodstvom Jazona pripluli po Savi in Ljubljanici iz Črnega morja. Ko so prišli do izvira Ljubljanice so morali na tem mestu ladjo razstaviti in prenesti po kopnem do obale Jadranskega morja. Kraji, ki čakajo na nas: Močilnik, pivovarna, Tehniški muzej in posestvo Trnulja.


  • Program: Izlet Bistra Vrhnika in Ljubljansko barje
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Pot nas bo vodila mimo Ljubljane do Vrhnike. Za začetek si bomo ogledali izvire reke Ljubljanice. Nato se bomo odpravili v  Močilnik, kjer se stekajo izviri Male Ljubljanice. Tja vodi magistralna cesta skozi središče Vrhnike ali pešpot skozi naselje Mirke.

Iz teh krajev izhajajo številne legende. Najbolj znana je seveda tista o Argonavtih. »Potrjuje« jo jasen odtis Jazonove pesti v kamniti steni, kamor je besen udaril, ko je spoznal, da po vodi ne bo mogel nadaljevati poti. Njegova vojska je morala ladjo Argo, ki je do Vrhnike priplula iz Črnega morja, razstaviti in jo po suhem prenesti do Jadranskega morja. Med mističnimi skalami se zgodba sliši skorajda verjetno. Nedvomno pa drži, da sta bila včasih tukaj mlin in žaga, o čemer pričajo ostanki pregrade za jez. Nato  bomo obiskali privatno pivovarno ‘’Človeška ribica’’, kjer bomo degustirali njihova odlična piva.

Sledila bo vožnja do Bistre, kjer se v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu nahaja Tehniški muzej Slovenije. V muzeju imajo stalne zbirke s področij, kot so vodni pogoni, gozdarstvo, lesarstvo, lov, ribolov, elektrika, tekstil, promet, kmetijstvo in tiskarstvo. Med drugim hranijo tudi avtomobile, ki jih je uporabljal nekdanji jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito. Nato nas čaka pot na Ljubljansko barje, natančneje na posestvo Trnulja. Sledi ogled kmetije in degustacija njihovih proizvodov kot so olja, namazi, kruhki,… Povratek v izhodiščni kraj.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • kosilo,
  • vstopnine po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


No Fields Found.

Podobni izleti