Izlet Brioni Pula Rovinj Poreč

Povpraševanje

Križarjenje po Istri: Rovinj, Limski kanal, Poreč, NP Brioni in Pula. Odkrivanje Istre z ogledom Rovinja, Limskega zaliva, Poreča, NP Brioni in Pule bolj z morja je posebno doživetje. Skupaj bomo raziskovali Istrske bisere, spoznali mesto Rovinj, uživali ob dobrotah morske ter klasične kuhinje, pluli mimo Crvenega otoka do Vrsarja, spoznali mesto Fažana, popeljali z ladjico do Brionov,…

Izlet Brioni Pula Rovinj Poreč. Križarjenje po Istri: Rovinj, Limski kanal, Poreč, NP Brioni in Pula. Odkrivanje Istre z ogledom Rovinja, Limskega zaliva, Poreča, NP Brioni in Pule bolj z morja je posebno doživetje. Skupaj bomo raziskovali Istrske bisere, spoznali mesto Rovinj, uživali ob dobrotah morske ter klasične kuhinje, pluli mimo Crvenega otoka do Vrsarja, spoznali mesto Fažana, popeljali z ladjico do Brionov,…


 • Program: Izlet Brioni Pula Rovinj Poreč
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus – ladjica 
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Istra – Poreč – Limski zaliv – Rovinj – Vrsar – Poreč

Vožnja proti Istri. Prihod v Poreč v dopoldanskih urah, vkrcanje na turistično ladjo. Pluli bomo vzdolž istrske obale. Zapluli bomo v slikoviti Limski kanal, ki je potopljena kraška dolina. Limski zaliv je v obliki kanjona, s stenami visokimi okoli 100 m. Na koncu zaliva, ki je bogat z ribami, so tudi številne ribogojnice. Uživali bomo ob čudovitem pogledu na zeleno-modro morje, ki sega 9 km v notranjost Istre.

Nadaljevali bomo do Rovinja, kjer si bomo z lokalnim vodnikom ogledali mesto, ki velja za enega najlepših mest v Istri in se ponaša s 1700-letno zgodovino. Staro mestno jedro je biser arhitekture, poln kamnitih uličic s številnimi galerijami in zanimivimi zgradbami, frančiškanskim samostanom, številnimi cerkvami in najbolj znano baročno cerkvijo sv. Evfemije, z najvišjim zvonikom v Istri.

Vkrcali se bomo na barko ter uživali ob dobrotah morske ali klasične kuhinje. Pluli bomo še mimo Crvenega otoka do Vrsarja, kjer bomo imeli prosto za kopanje ali pa sprehode po mestu. Nadaljevali bomo plovbo nazaj proti Poreču, kamor bomo prispeli do 17.00 ure. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan / Poreč – Fažana – Brioni – Pula – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo zapeljali do Fažane in se vkrcali na ladjo s katero bomo pripluli na Brione. Pustite se zapeljati v raj! V objem blage mediteranske klime, kjer uspeva 680 avtohtonih in eksotičnih rastlin in kjer se na livadah pasejo lopatasti jeleni, mufloni, zebre in druge eksotične živali.

Doživite razkošje, ki ga ponujajo Brioni. S turističnim vlakom se bomo popeljali po Brionih, uživali ob pogledu na številne rastline in živali, si ogledali arheološke izkopanine ter razstavo “Tito na Brionih”, ki prikazuje obdobje, v katerem so se na Brionih srečevali politiki z vsega sveta.

Popoldan ne smete zamuditi kosila v eni izmed prijetnih gostilnic v starem delu Pule ter zanimivega sprehoda po Puli… Mimo Ljubljane se bomo vrnili v izhodiščni kraj v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vožnjo z ladjo, aperitivom, kosilom, pijačo ob kosilu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva: Rovinj, Pula, Brioni,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti