Izlet Cinque Terre in Mantova

Povpraševanje

Srednjeveško mesto Mantova se nahaja v Lombardiji in je bilo včasih pomembno kulturno in umetnostno žarišče tega dela Italije. Najlepši zalivi ob morju ležijo med petimi očarljivimi vasicami, ki se jih je oprijelo ime Cinque Terre ali Pet dežel. Odpravili se bomo na potep med pravljične strnjene vasice.

Izlet Cinque Terre in Mantova. Mantova se nahaja v Lombardiji in je bila včasih pomembno kulturno in umetnostno žarišče tega dela Italije. Najlepši zalivi ob morju ležijo med petimi očarljivimi vasicami, ki se jih je oprijelo ime Cinque Terre ali Pet dežel. Odpravili se bomo na potep med pravljične strnjene vasice.


 • Program: Izlet Cinque Terre in Mantova
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda:po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Mantova – La Spezia

Vožnja mimo Fernetičev, Benetk, Padove in Verone do Mantove, katero s treh strani obdajajo jezera. Zgodovino mesta je zaznamovala rodbina Gonzago, ki je bila zavetnik umetnosti in kulturnega vzpona. Mantova se nam bo predstavila kot renesančno mesto, vredno dolge poti.

Ogledali si bomo njene največje znamenitosti: osrednji trg Sordello, Vojvodsko palačo, Stolnico (Duomo), cerkev sv. Andreja, Rotonda stolp z uro in seveda dvorec Te. Nekaj prostega časa. Nato vožnja proti morju, kjer se bomo v bližini kraja La Spezia nastanili v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan / La Spezia – Monterosso – Vernazza – Riomaggiore – Manarola – La Spezia – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo odpeljali do La Spezie, kjer se bomo vkrcali na ladjo in podali na celodnevni izlet v znameniti naravni park Cinque Terre – » pet dežel «. Pot nas bo peljala do petih slikovitih ribiških vasic, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene narave: Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola in Corneglia.

Zaradi svoje nedostopne lege in nedotaknjene narave so te obmorske vasice ohranile svojo slikovitost in neobičajno arhitekturo. Hiše pastelnih pročelij so prilepljene na strma pobočja in se dvigajo več-deset metrov nad smaragdnim morjem. Področje obkrožajo gore, porasle z vinogradi. Prisojna lega teras, na katerih raste trta, kot tudi podnebne razmere pripomorejo, da se njihovo vino ponaša po vsem svetu.

Postanke in oglede bomo naredili v štirih od petih vasic: Monterosso, Vernazza, Riomaggiore in Manarola. Sprehodili se bomo mimo starih hiš, zvonikov vaških cerkva, po labirintih ozkih, tlakovanih ulic in občudovali to deželico na jugovzhodu Ligurskega morja. Po želji se bomo sprehodili po Poti ljubezni ali Via Amor, ki poteka od vasice Riomaggiore do Manarole in ponuja slikovit pogled na celotno področje.

Pozno popoldne se bomo poslovili od tega odročnega koščka sveta in z vlakom vrnili v La Spezio. Povratek proti domu v izhodiščni kraj.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vožnjo z ladjo na Cinque Terre,
 • vožnjo z vlakom,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti