Potovanje Albanija, Severna Makedonija, Grčija, Italija

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Albanija, Severna Makedonija, Grčija, Italija. Na nas čakajo znamenitosti, kultura, kulinarika, običaji, … Mesta kot so Ohrid, Solun, gora Atos, Meteora s samostani, San Marino,… Vabljeni, da se nam pridružite.

Albanija, Severna Makedonija, Grčija, Italija. Na nas čakajo znamenitosti, kultura, kulinarika, običaji, … Mesta kot so Ohrid, Solun, gora Atos, Meteora s samostani, San Marino,… Vabljeni, da se nam pridružite.


 • Program: potovanje Albanija, Severna Makedonija, Grčija, Italija
 • Trajanje, prevoz: 9 dni, avtobus – trajekt
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – nočna vožnja

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja.

2. dan / Dubrovnik – Črna gora – Albanija

V dopoldanskih urah bomo prispeli v Dubrovnik, ki je pristaniško in zgodovinsko mesto ter eno od najvidnejših turističnih letovišč ob obali Jadranskega morja. Sprehodili se bomo po ozkih kamnitih uličicah in po najbolj znani mestni ulici Stradun.

Občudovali bomo številne spomenike in znamenitosti na poti. Ustavili se bomo tudi pri eni izmed najlepših cerkva, katedrali sv. Vlaha. Ob pogledu na harmonično lepoto romanskih, gotskih in renesančnih zgradb, kot so Knežji dvorec, Frančiškanski samostan ali znana palača Sponza, bomo ostali brez besed. Sledilo bo nekaj prostega časa, nato pa nadaljevanje vožnje skozi Črno goro. Večerja in nočitev v Skadru v Albaniji.

3. dan / Albanija

Po zajtrku se bomo ustavili v stari albanski prestolnici Kruje, kjer je muzej slovitega Skender-bega. Skanderberg je v ponos albanskemu narodu vse od zmage nad sultanom Muratom II. Z njo je Albanija namreč končala vladavino otomanskega imperija in tako se je ljudstvo prvič srečalo z nekakšno neodvisnostjo.

Pot bomo nadaljevali do glavnega mesta Albanije, Tirane. Tukaj bomo obiskali Skenderbegov trg z Ethemovo mošejo, ki je najstarejša v mestu. Zanimivost Tirane predstavljata tudi zgradba Centralnega komiteja in urni stolp. V Tirani stoji tudi kip narodnega junaka Skenderbega, in to kar sredi glavnega trga. 

Ostale zanimivosti mesta, ki si jih bomo pogledali so: rimski amfiteater, arheološki muzej, palača kralja Ahmet Zoguja… Vožnjo bomo nadaljevali do obmorskega mesta Drač. Sledi vožnja proti Ohridu. Nastanitev v hotelu. Pozna večerja in nočitev.

4. dan / Ohrid – Solun

Po zajtrku sledi ogled Ohrida. Sprehodili se bomo skozi stari del mesta, si ogledali baziliko sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, Samoilovo trdnjavo, cerkev sv. Klimenta in drugo. Popoldne nas čaka vožnja do Soluna, drugega največjega grškega mesta, imenovanega Thessaloniki.

Mesto je dobilo ime po sestri kralja Aleksandra Makedonskega. V času rimskega imperija je bil Solun zelo pomembno središče, zato je Pavel na svojih misijonskih potovanjih tam ustanovil prvo krščansko skupnost. Prav v tem mestu so Pavla obdolžili, da je svet postavil na glavo. Obiskali bomo mestne znamenitosti, ki so okras mesta: Rotunda iz 5. stoletja, trdnjava, Galerijev slavolok… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan / gora Atos – Parailia

Po zajtrku bo sledila vožnja do Ouranopolisa. Veličasten v svojem miru, Ouranopolis ponuja turkizne vode in čudovite peščene plaže. Sledi izlet z ladjo okoli gore Atos, kjer se nahaja najstarejša preživela združba samostanov na svetu, s tradicijo več kot tisoč let. Dvajset samostanov uživa poseben status znotraj grške pravne ureditve.

V samostane je vstop dovoljen le moškemu svetu, zato se bomo kot skupina z ladjo odpeljali okoli polotoka in z morske strani občudovali zaklade pravoslavne kulture. Po vrnitvi na kopno sledi vožnja z avtobusom po polotoku Halkidiki, mimo Soluna, do kraja Paralia. Namestitev v hotelu, večerja.

6. dan / gora Olimp

Po zajtrku ob 4.00 uri bo sledila vožnja do nacionalnega parka gore Olimp. Hribovje, ki leži med Tesalijo in Makedonijo, predstavlja najvišji vrh Grčije in po grški mitologiji velja za domovanje bogov. Z avtobusom se bomo pripeljali do nadmorske višine 1600 m.

Sledila bo hoja po čudovitih poteh, obdanih z mediteranskim rastjem, do koče na višini 2100 m. Hoja traja 3 ure. Za bolj izkušene pa še sledi vzpon do vrha gore Olimp, do višine 2917 m. Hoja traja 2-3 ure. Ostali bodo lahko uživali ob čudovitem pogledu. Sledili bodo nastanitev v hotelu v Paraliji, večerja in nočitev.

7. dan / Kalambaka – Meteora

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Kalambaki, nato pa obiskali “na nebu viseče samostane” Meteore, ki sodijo med najpomembnejše grške znamenitosti.

Med 11. in 16. stol. so jih na visokih nedostopnih skalah zgradili 24, le-ti pa še danes zbujajo občudovanje znanja in poguma takratnih graditeljev. Ohranjenih je šest samostanov, v petih pa še vedno živijo menihi in redovnice. Zvečer sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan / Igoumenitsa – Italija

Po zajtrku bo sledila vožnja proti pristaniškemu mestu Igoumenitsa. Vkrcanje na ladjo in nočna plovba proti Italiji.

9. dan / San Marino – Izhodiščni kraj

Po prihodu v Ancono se bomo zapeljali še do republike San Marino. Sledil bo kratek postanek za ogled in nekaj prostega časa, nato pa povratek proti Sloveniji v izhodiščni kraj.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 6x polpenzion v hotelih 3* ,v dvoposteljnih sobah,
 • trajektno vožnjo Igoumenitsa – Ancona v štiriposteljnih kabinah,
 • vožnjo z ladjo okoli gore Atos,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo v slovenskem jeziku in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopna taksa v Albanijo,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku. 


Podobni izleti