Izlet Dalmacija Split Makarska in rafting na Cetini

Povpraševanje

Dalmacija je regija vzhodne obale Jadranskega morja, ki večji del leži na ozemlju Hrvaške. Dalmacijo sestavljajo obala, pokrajina v notranjosti z visokimi kaškimi planotami in otoki. Doživeli bomo rafting na reki Cetini, Makarsko riviero, Jelso, Bol, slapove reke Krke, tradicijo v Pakovem Selu,…

Izlet Dalmacija Split Makarska in rafting na Cetini. Dalmacija je regija vzhodne obale Jadranskega morja, ki večji del leži na ozemlju Hrvaške. Dalmacijo sestavljajo obala, pokrajina v notranjosti z visokimi kaškimi planotami in otoki. Doživeli bomo rafting na reki Cetini, Makarsko riviero, Jelso, Bol, slapove reke Krke, tradicijo v Pakovem Selu,…


 • Program: Izlet Dalmacija Split Makarska in rafting na Cetini
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus – ladjica
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

 

1. dan / Izhodiščni kraj – Split

Vožnja preko Zagreba do Splita.

2. dan / Split – Omiš – Makarska

Vožnja do Omiša in reke Cetine. Po prispetju sledi rafting na reki Cetini; alternativa je sprehod ob reki Cetini na cilju raftinga, kjer je tudi možnost kopanja v reki in uživanja v tamkajšnjih restavracijah.

Sledil bo čas za kosilo v Radmanovim Mlinicam (juha, dalmatinska peka: piščanec in jagnetina ter pečen krompir, kruh, solata in sladica). Po namestitvi v hotelu si bomo vzeli prosti čas za pohajkovanje po Makarski. Ogledate si lahko frančiškanski samostan, ki je sedaj spremenjen v džamijo, in skriva bogato ter zanimivo zbirko školjk, staro knjižnico, zbirko slik in umetniških izdelkov. V starem delu Makarske si je vredno ogledati baročno cerkev sv. Filipa, spomenik Napoleonovem maršalu Marmontu,… Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan / Makarska – Jelsa – Bol – Makarska

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo (Makarska – Jelsa – Bol – Makarska). Ustavili se bomo v Jelsi, ki je čista, prijazna, gostoljubna in namenjena turistom. Občina Jelsa in otok sta bogata s številnimi kulturno-zgodovinskimi spomeniki, ki se nahajajo v cerkvah, parkih, na poljih, v jamah, na trgih,…

Sledi kosilo med vožnjo z ladjico do otoka Bol. Otok je znan predvsem po čudoviti plaži Zlatni Rat. V naselju in njegovi okolici se je ohranilo več zgodovinskih spomenikov; najzanimivejši med njimi so deli ornamentike cerkve iz zgodnje-hrvaškega obdobja ter nekaj gotskih in renesančnih stavb. Sledi večerja v hotelu. Nočitev.

4. dan / Makarska – Slapovi Krke – etno Pakovo Selo – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Sledi vožnja do Nacionalnega parka Krka. Ogledali si bomo slapove in kompletni park. Nacionalni park Krka je sedmi nacionalni park na Hrvaškem. Ima veliko število jezer in slapov. Ime je dobil po reki Krki, katera je del parka.

Po ogledu Nacionalnega parka Krka bomo obiskali etno- selo v neposredni bližini – Pakovo selo. Tukaj nas čaka voden ogled tamkajšnjega muzeja z vodnikom v narodni noši. Muzej ponazarja Dalmacijo v zaledju. Med ogledom objektov bomo poskusili travarico ter 3 vrste vina in pršut, kosilo: (pečenje in krompir izpod peke, kruh, solata in 3 dl vina na osebo). Sledi povratek proti izhodiščnemu kraju.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 2 x polpenzion v hotelu v Makarski v dvoposteljnih sobah,
 • rafting na Cetini,
 • kosilo ob Cetini,
 • celodnevni izlet z ladjo do Jelse in Bola na Braču in kosilom z eno pijačo,
 • vstopnino v Pakovo selo; pogostitev s travarico, tremi vrstami vina, pršutom in kosilom z 2 dl vina,
 • vstopnino v NP Krka,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba v ob prijavi
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti