Izlet dolina pod Poncami, Belopeška jezera, Zelenci, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet dolina pod Poncami, Belopeška jezera, Zelenci 1 dan, čakajo, da jih raziščemo. Planica, najbolj znana po smučarski skakalnici ter največji letalnici na svetu, čudovita Belopeška jezera, ki ležijo v mangartski dolini, smaragdno zeleno jezerce Zelenci s svojim naravnim rezervatom,… narava je lepa oglejmo si jo.

Izlet dolina pod Poncami, Belopeška jezera, Zelenci 1 dan, čakajo, da jih raziščemo. Planica, najbolj znana po smučarski skakalnici ter največji letalnici na svetu, čudovita Belopeška jezera, ki ležijo v mangartski dolini, smaragdno zeleno jezerce Zelenci s svojim naravnim rezervatom,… narava je lepa oglejmo si jo.


 • Program: dolina pod Poncami, Belopeška jezera, Zelenci
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Z vmesnim postankom se bomo odpravili proti Gorenjski. Sprva se bomo ustavili v Nordijskem centru Planica. Tukaj nas čakata voden ogled Nordijskega centra in Planiškega muzeja, kar bo trajalo približno dve uri. Planica nam z več kot 80-letno zgodovino predstavlja pravi sinonim za pogum, inovativnost in razvoj. Rdečo nit razstave predstavljajo razvoj svetovnega rekorda smučarskih skokov v Planici, razvoj tehnike smučarskih skokov in razvoj Bloudkove velikanke ter letalnice bratov Gorišek. Poleg tega muzej ponuja še aktivni del, kjer se lahko preizkusimo v sojenju smučarskih skokov na interaktivni postaji za sojenje; na hologramu pa lahko opravimo pogovor z junaki Planice. V sklopu muzeja sta tudi dva simulatorja, kjer se lahko preizkusimo v vlogi smučarskega skakalca, oziroma letalca na različnih letalnicah. Po predhodni najavi se nam nudi priložnost spusta z Zipline (za izvedbo spusta mora biti najmanj 10 prijavljenih).

Nato se bomo peš odpravili na kratek izlet po markirani poti. Zlagoma dvigajoča pot nas bo popeljala skozi gozdove in razgledne travnike, s katerih se odpirajo pogledi na stene Ponc, Mojstrovke, Travnika in Šita. Po približno uri zložne hoje bomo prišli do doma v Tamarju, ki stoji na lepi planinski jasi, v zgornjem koncu doline Planice. Po malici se bomo spustili nazaj v dolino ter se odpravili do Belopeških jezer, katera ležijo v Julijskih Alpah, natančneje v Mangartski dolini. Dolino dveh jezer so Italijani razglasili za Narodni park Belopeških jezer. Sprehodili se bomo okoli jezera in preživeli nekaj časa v čudoviti naravi.

Po krajšem postanku bomo s potjo nadaljevali nazaj proti avtobusu ter nadaljevali vožnjo do Zelencev, enem od izvirov reke Save Dolinke v občini Kranjska Gora. Tu voda privre na dan iz 2 metra globokega pravljično zelenega jezera, po katerem je izvir dobil svoje ime. Zelenci so naravni rezervat in dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam. Izlet bomo zaključili s poznim kosilom v eni izmed restavracij na poti, nato pa v večernih urah prispeli nazaj v izhodiščni kraj.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnine po programu: Planiški muzej, Nordijski center Planica,
 • malica (ajdovi žganci z telečjo obaro),
 • pozno kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 •  ZIPLINE (pri min. številu 10. oseb),
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Podobni izleti