Izlet Dunaj

Povpraševanje

Dunaj je glavno in največje avstrijsko mesto. Je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije. Za Slovence pomemben kot nekdanja prestolnica, saj so ji s svojim delovanjem dali številni svoj pečat. Glavne turistične znamenitosti so: letna rezidenca Habsburžanov – dvorec Schönbrunn, dunajski živalski vrt, ki je najstarejši v Evropi, … Verjetno pa vam je tudi poznan pregovor ,,Ko greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj.”

Izlet Dunaj. Dunaj je glavno in največje avstrijsko mesto. Je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije. Za Slovence pomemben kot nekdanja prestolnica, saj so ji s svojim delovanjem dali številni svoj pečat. Glavne turistične znamenitosti so: letna rezidenca Habsburžanov – dvorec Schönbrunn, dunajski živalski vrt, ki je najstarejši v Evropi, … Verjetno pa vam je tudi poznan pregovor ,,Ko greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj.”


 • Program: Izlet Dunaj
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja mimo Šentilja in Gradca v smeri Dunaja. Predviden prihod na Dunaj – avstrijsko prestolnico do 10.00 ure. Ustavili se bomo pri letni rezidenci Habsburžanov – dvorcu Schönbrunn in si ogledali njegovo zunanjost ter istoimenski park z veličastno Glorietto in vodnjakom.

Sledi obisk živalskega vrtu, ki velja za najstarejšega v Evropi. Videli bomo številne živali, med njimi tudi pande, koale in polarni medvedek. Po ogledu živalskega vrta se bomo podali na krožni avtobusni ogled zunanjosti dunajskih znamenitosti: mestna opera, gledališče, rotovž, univerza, parlament, Straussov spomenik, naravoslovni in umetnostno-zgodovinski muzej.

Potem se bomo sprehodili do Hofburga, v katerem se nahaja nacionalna biblioteka, Španska jahalna šola, vladne palače in kraljevi apartmaji. Slednje si bomo tudi ogledali, saj premorejo veličastne sobane polne dekorjev in poslikav ter originalnih predmetov Sisi in drugih pomembnih Habsburžanov.

Po Graben-u bomo prispeli do cerkve sv. Štefana. Po želji obisk grobnic Habsburžanov v kapucinski cerkvi. Pozno popoldne zbor potnikov in povratek po isti poti nazaj v Slovenijo, kamor bomo predvidoma prispeli okoli 22.00 ure.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnini v živalski vrt ter kraljeve apartmaje,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 • Kapucinske grobnice,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti