Izlet Goričko, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet Goričko 1 dan. Goričko je gričevnata pokrajina v severovzhodni Sloveniji, ob tromeji z Avstrijo in Madžarsko. Ime Goričko prihaja od goric. Znamenitosti, ki si jih bomo ogledali: piramidast tromejni kamen, Grad pri Gradu, Rotundo sv. Nikolaja, malo sprehoda po znameniti Sladki poti,… in še kaj se bo našlo, pridite z nami na Goričko.

Izlet Goričko 1 dan. Goričko je gričevnata pokrajina v severovzhodni Sloveniji, ob tromeji z Avstrijo in Madžarsko. Znamenitosti, ki si jih bomo ogledali: piramidast tromejni kamen, Grad pri Gradu, Rotundo sv. Nikolaja, malo sprehoda po znameniti Sladki poti,… in še kaj se bo našlo, pridite z nami na Goričko.


 • Program: izlet Goričko
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja. Vožnja do tromeje. Sprehodili se bomo do piramidastega tromejnega kamna iz leta 1924 pri Trdkovi. Vsaka stran piramide nosi grb ene od mejnih držav, kateri je obrnjen v smeri te države, ter letnico določitve državne meje.

V kraju Grad si bomo ogledali enega največjih gradov v Sloveniji – grad  Grad (nekdanja Gornja Lendava). Imel naj bi toliko sob, kot je dni v letu. Sledi vožnja do vasi Selo na Goričkem. Rotunda sv. Nikolaja stoji v severnem delu vasi in je izjemen spomenik okrogle romanske arhitekture ter gotskega slikarstva iz 13. stoletja. Navdušila nas bo njena zunanjost in lesen zvonik.

Pohajkovanje bomo nadaljevali po znameniti Sladki poti. Obiskali bomo Časarov mlin, ki leži ob Ratkovskem potoku. V njem sta posebno zanimiva Francisova turbina in mogočni stroj, katerega poganja lesni plin. V vasici Ivanjševci bo našo pozornost prav gotovo vzbudil lepo poslikan čebelnjak, katerega poslikava je unikatno delo mladih likovnikov.

V »rojarovi iži« si lahko ogledate staro in novo opremo za čebelarjenje; v njej je urejen tudi prodajni kotiček za izdelke iz medu in voska. Ogledate si lahko tudi staro kovačnico in razne domače živali. Posebnost okolice so tudi izviri z bistro in čisto vodo, ki vas bo odžejala in vam dala novih moči.

V Ratkovcih, na lepem sončnem gričku z imenom Kermedin, vas bomo seznanili z domačo obrtjo. Raznovrstne medenjake pečejo po recepturah, starih nekaj stoletij. Nekaj posebnega je njihovo figuralno lectovo pecivo, med katerimi ponosno izstopa lectovo srce, katero simbolizira ljubezen, veselje, praznovanje – skratka vse dobro in lepo. Pozno kosilo in nato povratek v izhodiščni kraj.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • vstopnine za grad Grad in mlin,
 • degustacijo medenih izdelkov,
 • ogled obrti izdelave lectovega peciva,
 • kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Podobni izleti