Južna Češka in Praga s Hluboko in Karlovim mostom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Južna Češka in Praga s Hluboko in Karlovim mostom. Potovanje zajema poglavitne znamenitosti južne Češke ter zlatega mesta Prage. Očarala nas bodo srednjeveška mesta in gradovi Rožmberk, Česky Krumlov, Česke Budejovice ter Hluboka nad Vltavo, Hradčany, Petrin, Waclavske namesti, židovski predel, Karlov most,…

Južna Češka in Praga s Hluboko in Karlovim mostom. Potovanje zajema poglavitne znamenitosti južne Češke ter zlatega mesta Prage. Očarala nas bodo srednjeveška mesta in gradovi Rožmberk, Česky Krumlov, Česke Budejovice ter Hluboka nad Vltavo, Hradčany, Petrin, Waclavske namesti, židovski predel, Karlov most,…


 • Program: potovanje južna Češka in Praga s Hluboko in Karlovim mostom
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Rožmberk – Česky Krumlov – Česke Budejovice

Vožnja proti Gradcu ter po Phyrnski avtocesti mimo Linza proti Češki. Mejo bomo prestopili v kraju Dolnje Dvorište. Najprej se bomo ustavili v kraju, kjer se iz 13. stoletja nad reko Vltavo bohoti grad Rožmberk. Prisluhnili bomo zgodbi o Beli dami, ogledali si bomo  majhno mestno jedro ter imeli čas za prvo češko pivo ali kavo.

Kratka vožnja do bisera med južno-češkimi mesti, Českega Krumlova, ki je od leta 1992 pod zaščito UNESCA. Mesto je bilo ustanovljeno v daljnem letu 1523; zaznamovale pa so ga številne rodbine, najbolj med vsemi Rožemberki in Schwarzenbergi. Ogledali si bomo srednjeveško jedro ter veličastno notranjost gradu. Vožnja do  svetovno znanega pivovarniškega mesta, ki je hkrati središče južne Češke – Česke Budejovice. Sprehod po mestnem jedru in ogled mestnih znamenitosti. Nastanili se bomo v  hotelu v Českih Budejovicah. Večerja v hotelu in nočitev.

2. dan / Česke Budejovice – Hluboka nad Vltavo – Praga

Po zajtrku se bomo zapeljali do gradu Hluboka nad Vltavo, ki izvira iz 13. stoletja. Do današnjih dni je bil večkrat preurejen, danes pa spominja na angleški Windsor. Ogledali si bomo njegovo notranjost in bližnji park.

Izlet Južna Češka in Praga bomo nadaljevali z vožnjo do mesta Praga, kjer se bomo namestili v hotel. Po kratki osvežitvi se bomo z avtobusom odpeljali nad Hradčane. Povzpeli se bomo na razgledni stolp Petrin od koder bomo imeli ,, Zlato mesto” kod na dlani. Sprehodili se bomo mimo strahovskega samostana, Lorete do Hradčanov.

Ogledali si bomo notranjost katedrale svetega Vida, cerkve svetega Jurija, Ladislavovo dvorano ter zlato ulico. Spustili se bomo preko Karlovega mostu do Starometskih namesti. Vkrcali se bomo na ladjico in ob večerji pluli po Vltavi. Po večerji ,,napademo” znamenite praške  pivnice in druge nočne lokale. Vrnitev v hotel z metrojem ali drugimi prevoznimi sredstvi.

3. dan / Praga – Brno – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Ogledali si bomo židovski predel, Starometske namesti z znamenito uro, Waclavske namesti…  Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in morebitno kosilo. Postanek v nakupovalnem središču in povratek mimo Brna, Dunaja v izhodiščne kraje, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Pragi,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine v Krumlov, Hluboko, Hradčany mala B-tura,
 • vožnjo z ladjico po Vltavi 2 uri in samopostrežna večerja,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti