Izlet Južna Tirolska

Povpraševanje

Južna Tirolska z Bolzanom, Meranom, Brixenom. Pridite z nami na Južno Tirolsko, kjer je ogromno naravnih jezer, parkov, naravnih spomenikov, … Mesta, ki si jih bomo ogledali: Bolzano, glavno mesto, Merano – mirno, z gorami obdano in termalnimi vrelci je danes pravo zdravilišče. Še Brixen, Dobbiaco, Kaltern, dolomitska cesta,…

Izlet Južna Tirolska. Južna Tirolska z Bolzanom, Meranom, Brixenom. Pridite z nami na Južno Tirolsko, kjer je ogromno naravnih jezer, parkov, naravnih spomenikov, … Mesta, ki si jih bomo ogledali: Bolzano, glavno mesto, Merano – mirno, z gorami obdano in termalnimi vrelci je danes pravo zdravilišče. Še Brixen, Dobbiaco, Kaltern, dolomitska cesta,…


 • Program: Izlet Južna Tirolska
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Silan – Dobbiaco – Brixen – Kaltern – Bolzano

Odhod iz izhodiščnega kraja. Peljali se bomo po Dravski dolini, mimo Dravograda, Celovca, Lienza do Siliana. Ob prihodu v Italijo se bomo zapeljali tudi do Dobbiaca, in sicer izvira reke Drave.

Pot bomo nadaljevali po južni Tirolski, mimo Brunica do kraja Brixen, kjer bomo napravili daljši postanek za ogled mestne katedrale in drugih mestnih znamenitosti. Tukaj so nekoč gospodovali briksenški škofje, ki so imeli svoja posestva tudi pri nas.

Sledi prosti čas za kosilo, nato pa bomo pot nadaljevali do slavne vinske ceste na področju Kaltern. Sledila bo degustacija vin s tirolskim prigrizkom v eni izmed priznanih kleti. Po degustaciji se bomo zapeljali v bližino Bolzana, kjer se bomo nastanili v  hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan / Bolzano – Merano – Bolzano

Po zajtrku se bomo sprehodili po mestnem središču Bolzana, ki ga zaradi 17.000 hektarjev sadovnjakov imenujejo ,,Vrt Evrope”. Obiskali bomo slovit arheološki muzej, kjer danes domuje znana mumija Otzi.

Nato bomo pot nadaljevali do kraja Merano, ki je slikovito mestece, imenovano tudi »biser Južne Tirolske«, kjer imamo pripravljen strokovni ogled term Merano. Nato si bomo ogledali področje gradu Trauttmansdorff, obdano s čudovitimi botanični vrtovi. Sprehodili se bomo po najlepšem grajskem vrtu v Dolomitih, kjer bomo videli rastlinski svet v malem in kjer uspevajo nenavadne tropske rastline, zimzeleno grmovje ter pisano cvetje.

V grad je zahajala tudi žena avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, slavna cesarica Sissi. Po njej je poimenovana tudi sprehajalna pot “Sissijino sprehajališče”, ki vodi od gradu do mestnega jedra Merana. Po sprehodu se bomo vrnili proti Bolzanu v naš hotel. Tam nas bo čakala tipična tirolska večerja z glasbeno spremljavo. Sledi večerja in nočitev.

3. dan / Bolzano – Velika dolomitska cesta – Cardano – Fassa – Marmolada / Sello – Arraba – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo z avtobusom popeljali po Veliki dolomitski cesti, ki je bila odprta l. 1909. Dolga je 110 km in vodi skozi eno najbolj privlačnih gorskih pokrajin; Povezuje Bolzano s Cortino d’ Ampezzo.

Po brennerski cesti se bomo peljali do Cardane, skozi slikovito južno Tirolsko do jezera Lago di Carezza, ki leži sredi gozdov. Nadaljevali bomo navkreber do prelaza Passo di Costalunga-Karer Pass, s katerega se bomo po serpentinah spustili v dolino Fassa.

Od Vigo di Fassa bomo nadaljevali pot po dolomitski panoramski cesti do prelaza Passo del Pordoi, ki leži med Marmolado na jugu in Sello na severu. Tam se bomo z gondolo dvignili na vrh gore Sass Pordoi, visoke 2952 m, kjer bomo imeli prosti čas za razgledovanje po Dolomitih. Nato se bomo spustili do vasi Arraba in se ponovno povzpeli na prelaz Falzarego, ki ni daleč od Cortine d’ Ampezzo. Vračali se bomo domov mimo Lienza proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • glasbeno spremljavo ob večerji drugi dan,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: arheološki muzej Bolzano, vrtovi v Meranu, vzpon z gondolo na Sass Pordoi,
 • degustacijo vin s prigrizkom,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti