Izlet Krk in Goli otok

Povpraševanje

Otoka v Kvarnerju Krk in Goli otok, 2 dni. Otoka vas bosta očarala z bujno slikovitostjo , čudovitim mediteranskim rastjem in bogato zgodovino. Na Golem otoku se bomo vrnili v čas »informbiro-ja« in zgodnjega socialističnega obdobja bivše Jugoslavije.

Izlet Krk in Goli otok. Otoka vas bosta očarala z bujno slikovitostjo , čudovitim mediteranskim rastjem in bogato zgodovino. Na Golem otoku se bomo vrnili v čas »informbiro-ja« in zgodnjega socialističnega obdobja bivše Jugoslavije.


 • Program: Izlet Krk in Goli otok
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus – ladjica
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Krk

Vožnja po Sloveniji do Ilirske Bistrice, mimo Reke do otoka Krka. Po prihodu na obalo mesta Krk se bomo vkrcali na turistično ladjo in se popeljali na celodnevni izlet po kvarnerskih otokih. Odhod ob pozdravu kapitana in pozdravni zdravljici ter malici.

Pluli bomo mimo obale Stare Baške in otoka Sveti Grgur. Na tem otoku so strme stene, visoke tudi do 100 m. Na vrhovih sten so bunkerji zgrajeni v letih 1952-1970. Zgradili so jih politični zaporniki. Zapori na Golem otoku so bili narejeni v obdobju med 1952-1989 za politične zapornike po naročilu komunistične partije in J. Broza-Tita.

Obhodili bomo otok in zapore v spremstvu lokalnega vodnika, bivšega političnega zapornika. Ogledali si bomo celice, delavnice, kjer so delali kruh, ploščice in pohištvo. Po 2,5 urnem ogledu bomo po kosilu pripluli na otok Grgur. Tam si bomo ogledali ženski politični zapor. V bližini se še nahaja neposeljeni otok Galun – otok galebov. V primeru toplega vremena se bomo kopali na eni izmed rajskih plaž. Sledi plovba do mesta Krk, nastanitev v hotelu, večerja in nato organizirana zabava v enem izmed pubov ali klubov v mestu Krku. Nočitev.

2. dan / Krk – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Dopoldan si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali mestne znamenitosti Krka. Nekaj prostega časa bomo namenili za sprehod po mestni promenadi.

Nato se bomo zapeljali po baščanski poti glagolice, katera predstavlja dolino, kjer je bil najden najstarejši glagolski zapis in dokument hrvaške državnosti. Sledi ogled cerkve sv. Lucije v Jurandvoru z Baščansko ploščo. V priznani konobi bomo okušali krške dobrote. Sledi povratek proti Sloveniji.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x polpenzion v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • izlet z ladjo na kvarnerske otoke, malica (girice in kruh) in kosilo (ribji ali mesni menu) pijača dobrodošlica, 0,5 l vina, piva ali brezalkoholne pijače,
 • oglede in vstopnine po programu s potrebnimi lokalnimi vodstvi,
 • kosilo dobrot v konobi,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti