Izlet Mali Lošinj

Povpraševanje

Odkrivanje Malega Lošinja malo drugače. Tam, kjer je najbolj zvezdnato nebo, kjer lahko zadihate s polnimi pljuči in kjer se prepletajo valovi Istre, Kvarnerja in Dalmacije, v katerih veselo plava zadnja jadranska jata delfinov, se nahaja lošinjski arhipelag. To je čaroben kraj, ki vas bo zapeljal s svojimi vonji, okusi, zvoki in ohranjenimi naravnimi lepotami. Prepustite se!

Izlet Mali Lošinj. Odkrivanje Malega Lošinja malo drugače. Tam, kjer je najbolj zvezdnato nebo, kjer lahko zadihate s polnimi pljuči in kjer se prepletajo valovi Istre, Kvarnerja in Dalmacije, v katerih veselo plava zadnja jadranska jata delfinov, se nahaja lošinjski arhipelag. To je čaroben kraj, ki vas bo zapeljal s svojimi vonji, okusi, zvoki in ohranjenimi naravnimi lepotami. Prepustite se!


 • Program: Izlet Mali Lošinj
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus – trajekt
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja po Sloveniji ter Hrvaški mimo Reke do otoka Krka. Vkrcali se bomo na trajekt in pričeli s plovbo do Cresa (cca. 25 minut). Z vožnjo bomo nadaljevali do kraja Osor, ki je največji kulturno-zgodovinski spomenik na otoku in mesto-muzej ter star štiri tisoč let. Legenda pravi, da je sv. Gavdencij, zaščitnik Osorja, zaslužen za to, da so z otoka zginile vse strupene kače.

Po kratkem postanku bo sledila vožnja do Malega Lošinja, kateri se je zaradi svojega položaja razvil v pomembno pomorsko in trgovsko središče, danes pa tudi v enega od glavnih turističnih centrov na območju Jadrana. Po prispetju se bomo sprehodili po mestu in si ogledali zanimivosti, ki ga krasijo.

Marina, zaliv Augusta, staro mestno jedro, trg Republike, vodnjak, ki je bil postavljen ob otvoritvi krajevnega vodovoda, župnijska cerkev rojstva blažene Device Marije, cerkvica sv. Nikolaja iz leta 1875, Srednja šola Ambroza Haračića, galerija Fritzy in ribarnica v centru mesta, cerkveni marmorni oltar ter dominantni zvonik na trgu, ki se dviguje iz morja in relikvije sv. Romula. Možnost kolesarjenja po Malem Lošinju, saj ima veliko kolesarskih poti, ki vodijo do čudovitih razgledov. Večerja in nočitev v bližnjem kraju Veli Lošinj.

2. dan / Mali Lošinj – izlet z ribiško ladjo kočo – Mali Lošinj

Po zajtrku okoli 10.00 ure se bomo odpravili na barko. Pričeli bomo s plovbo. Prva možnost plovbe je proti otoku Vele Orjule, kjer bomo spustili ribiške mreže. Tam bo tudi čas za kopanje v enem od zalivov.

Po določenem času bomo povlekli ribiške mreže na palubo barke in se odpravili na otok Ilovik. Tam nam bodo na barki pripravili pravo morsko pojedino iz našega ulova. Brez skrbi, ulov je vedno uspešen! Za mesojedce pa bo tudi poskrbljeno. Druga opcija pa je vožnja iz Malega Lošinja skozi zaliv, mimo Čikata do otoka Susak.

Belo vino, voda sta na voljo v neomejenih količinah med celotno plovbo. V Mali Lošinj bomo prispeli okoli 18.00 ure. Zvečer se bomo odpravili v konobo, kjer bomo imeli večerjo. Nočitev v Vele Lošinju.

3. dan / Mali Lošinj – Cres – Krk – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo odpravili proti Cresu. Vkrcanje na trajekt. Plovba (cca. 25 minut) do Krka. Odpravili se bomo do mesta Vrbnik, ki je na vzhodni strani otoka s pogledom proti Velebitu. Vrbnik je zanimiv vsem ljubiteljem vin, ima ogromno vinarn in je malo mestece s klifno plažo.

Danes je najbolj poznan proizvod Vrbničkog polja, Vrbnika zlatorumeno vino – Žlahtina. Otok Krk je prav tako znan kot nekdanji rimski municipij in kot središče Krških knezov Frankopanov. Obvladovali so ga frankopanski grofje, ki so ga tudi temeljito obnovili. Leta 1797 je bil otok Krk pridružen v Napoleonovo Ilirsko provinco, nato je pripadal Avstro-Ogrski deželi, po koncu prve svetovne vojne leta 1918 pa je bil pridružen Jugoslaviji.

Namesto ogleda mesta Vrbnik se nam ponuja možnost kolesarjenja po otoku Cres in Lošinj. Po ogledih se bomo odpravili v bližnjo konobo, kjer nas bodo pogostili z domačim pršutom, domačim sirom ter domačo rakijo. Kosilo bo sestavljeno iz znamenitih šurljic. Sledi povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 •  2x nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah,
 • 2x večerjo,
 • trajekt na relaciji Krk-Cres in nazaj,
 • celodnevni izlet z ladjo-kočo, kosilom in neomejeno pijačo,
 •  kosilo domačih dobrot v konobi Vrbnik (ogled filma, degustacija treh vrst vina, rakije, pršuta in sira ter kosilo),
 • vsi ogledi zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti