Izlet Medžimurje

Povpraševanje

Izlet v Međimurje za 1 dan. Vsakdo lahko najde razlog za obisk te prijetne pokrajine ob slovensko – hrvaški meji. Območje na stičišču več kultur, na skrajnem severu Hrvaške. S svojim preprostim šarmom prevzame vsakogar, če si le vzame čas, da ga razišče in spozna mesta od Varaždina, Čakovca do kakšne dobre domače kmetije, kjer boste zelo dobro postreženi.

Izlet Medžimurje. Vsakdo lahko najde razlog za obisk te prijetne pokrajine ob slovensko – hrvaški meji. Območje na stičišču več kultur, na skrajnem severu Hrvaške. S svojim preprostim šarmom prevzame vsakogar, če si le vzame čas, da ga razišče in spozna mesta od Varaždina, Čakovca do kakšne dobre domače kmetije, kjer boste zelo dobro postreženi.


  • Program: Izlet Medžimurje
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja mimo Ormoža in prestop meje s Hrvaško. Nadaljevanje poti do Varaždina – baročne metropole Hrvaške, ki sodi med najbolj urejena hrvaška mesta. Sprehod po starem mestnem jedru z bogato zgodovino. Ogledali si bomo zunanjost dvorca Stari grad, mestne knjižnice, mestnega muzeja, državnega arhiva in številnih starih zgradb. Mesto slovi tudi po najlepšem pokopališču v Evropi.

Sledi vožnja do Čakovca. Tukaj bomo obiskali dvorec znane hrvaške rodbine Zrinski, ki je bil nekaj časa tudi v lasti Celjskih grofov, danes pa se v njem nahaja muzej Međimurja. Muzej ima bogato arheološko, kulturno in zgodovinsko zbirko, poleg teh pa ima še bogato etnografsko zbirko Medžimurja.

Po ogledu sledi vožnja v Zgornje Međimurje, znano po številnih vinogradih. Obiskali bomo značilno medžimursko klet, ki že stoletja hrani najboljša vina. Ogledali si bomo klet in degustirali vina. Še postanek v Štrigovi in znanih toplicah svetega Martina. Na povratku se bomo ustavili pri znanem kmečkem turizmu, kjer nam bodo ob domači glasbi postregli z okusno hrano. Povratek v izhodiščni kraj.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vstopnino za muzej Međimurja v Čakovcu,
  • degustacijo vin in večerjo,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti