Izlet na Polzelo in v Žalec, dolino z zelenim zlatom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Skupaj bomo odkrivali občini Polzelo in Žalec ter se družili ob naravnih lepotah, tradiciji ter kulinariki doline, ki jo objema zeleno zlato.


  • Program: izlet na Polzelo in v Žalec
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Dopoldan se bomo najprej odpravili proti Polzeli. Osrednja znamenitost občine je grad Komenda, kjer nas bo ob vhodu pozdravil antični lev iz 1. st. Bogato zgodovino gradu bomo spoznali tudi na razstavi eksponatov Suverenega malteškega viteškega redu o katerem bomo veliko tudi slišali.

Naslednji ogled bo knjižnica na Polzeli, kjer bomo obiskali spominsko sobo pesnice in pisateljice Neže Maurer ter lahko prebrali kakšno njeno pesem in slišali zanimivo tradicionalno posebnost.

Sledil bo postanek v Andražu nad Polzelo. Tukaj si bomo ogledali zbirko šaljivih glinenih figuric, ki na humorističen način prikazujejo glavne like iz nekaterih znanih in priljubljenih literarnih del. Zelo zanimivo.

Sledila bo vožnja na goro Oljko, na kateri dominira cerkev sv. Križa s podzemnim svetiščem. Po ogledu si bomo v planinskem domu in okolici vzeli nekaj prostega časa.

Nato pa nas bo pot vodila do Žalca, kjer se nahaja Eko-muzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Tukaj nam bodo na sodoben način povedali zgodbo o hmelju in pivu. O sebi pravijo: »Ne pričakujte običajne muzejske izkušnje, temveč čutno in poučno povabilo na živečo pot resničnih občutkov hmeljarstva in pivovarstva, ki je nenazadnje del zgodbe vseh nas.«

Po ogledu muzeja nas bodo postregli z malim pivom, nato pa se bomo napotili do opevane žalske fontane piva Zeleno zlato, poklonu hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, kot središču hmeljarstva v naši državi. Na šestih točilnih pipah bomo poskusili piva različnih slovenskih pivovarjev, varjenih iz štajerskega hmelja.

Naslednje kulinarično doživetje bo večerja v priznani restavraciji, kjer bomo združili vtise nepozabnega dne. Sledil bo povratek v izhodiščne kraje, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine za ogled: gradu Komenda in spominske sobe Neže Maurer, zbirka figur v Andražu, muzej hmeljarstva, obisk pivske fontane v Žalcu,
  • večerja,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Podobni izleti