Na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni. Nizozemska je država diamantov z malo kmetijskimi površinami, kolesarskimi stezami, velikimi umetniki, kanali, mostovi, mlini na veter, tulipani, … Največja mesta so: Amsterdam, Den Haag, Utrecht in Delft. Ogledali si bomo: Keukenhof, Amsterdam, Aalsmeer, Haag,…

Na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni. Nizozemska je država diamantov z malo kmetijskimi površinami, kolesarskimi stezami, velikimi umetniki, kanali, mostovi, mlini na veter, tulipani, … Največja mesta so: Amsterdam, Den Haag, Utrecht in Delft. Ogledali si bomo: Keukenhof, Amsterdam, Aalsmeer, Haag,…


 • Program: na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni
 • Trajanje, prevoz: 6 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod iz izhodiščnega kraja ter nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

2. dan / Nizozemska – Keukenhof – Amsterdam

Jutranji prihod na Nizozemsko. Mimo cvetličnih polj se bomo pripeljali do kraja Lisse. V Keukenhofu si bomo ogledali znamenito razstavo cvetja. Vsako leto se arhitekti in vrtnarji ustvarjalno izražajo skozi kreacije s šestimi milijoni cvetic.

Nastanili se bomo v hotelu v bližini mesta. Po krajšem počitku se bomo odpravili v Amsterdam in si informativno ogledali nekatere znamenitosti. Mesto je zgrajeno ob številnih kanalih, zato se bomo po le-teh popeljali z ladjico (doplačilo), si ogledali brusilnico diamantov (postopek rezanja, brušenja in vgrajevanja diamantov), Rijks muzej, kraljevo palačo in trg Dam. Sprehod skozi vedno zanimivo četrt »rdečih lučk«. Vrnitev do prenočišča in nočitev.

3. dan / Amsterdam – Aalsmeer – Haag

Po zajtrku se bomo napotili v bližnji Aalsmeer na ogled borze cvetja. Pot nadaljujemo proti mestu Haag. Ogledali si bomo center mesta ob jezeru Viver: palačo Binnenhof, Mauritshuis z znano zbirko likovnih del, cerkev sv. Jakoba, kraljevo palačo, mednarodno sodišče v okviru OZN ter stalno mednarodno sodišče.

V bližini je tudi Schevenningen, znano obmorsko letovišče. Ustavili se bomo v parku Madurodam, kjer so na ogled znamenitosti Nizozemske v miniaturi.  Prosto za samostojno potepanje. Nočitev.

4. dan / Haag – Zaanse Schans – Volendam

Po zajtrku sledi vožnja do tipične nizozemske vasice Zaanse Schans, kjer se bomo med tradicionalnimi mlini in obrtnimi delavnicami seznanili z izdelavo cokel, sira in znamenito poslikavo keramike »Delfts blauw«.

Naslednji postanek bo v eni izmed sirarn, kjer bomo spoznali proizvodnjo sira in tega degustirali ob pokušnji ribezovega vina, domače gorčice in piškotov. V bližnji idilični ribiški vasici Volendam bomo občudovali lesene ribiške hiše, ladje in pomole. Nočitev.

5. dan / Amsterdam – Nemčija – Avstrija

Po zajtrku vožnja do Amsterdama. Dan bo namenjen individualnemu raziskovanju mestnih znamenitosti in nakupom. Amsterdam je nedvomno mesto muzejev in obisk mesta ni popoln, če ne obiščite vsaj kakšnega izmed najznamenitejših, kot so: Rijksmuseum, Van Goghov muzej, muzej moderne umetnosti Stedelijk, hišo Ane Frank… Popoldan vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji.

6. dan / Izhodiščni kraj

V izhodiščni kraj bomo prispeli v dopoldanskih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 3 x polpenzion v hotelu 3* v okolici Amsterdama  v dvoposteljni sobi,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopnine po programu: Rijksmuzeum, Mlin na veter, Van Goghov muzej, Rembrandtova hiša,  hiša Anne Frank, Kraljeva palača,  Borza cvetja, vožnja z ladjico, Keukenhof.
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Opomba: Pridržujemo si pravico menjave vrstnega reda ogledov zaradi odpiralnih časov muzejev, prireditev ter morebitne gneče zavoljo kvalitetnejše izvedbe programa.


Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti