Izlet Novi Sad in Beograd

Povpraševanje

Potovanje Slavonija, Vojvodina, Beograd in Šumadija, 3 dni je kulturno, zgodovinsko in predvsem gurmansko potepanje po Hrvaški in Srbiji. V treh dneh bomo spoznali kraje: Vukovar, Sremski Karlovci, Novi Sad in Beograd, pokrajine Vojvodino in Šumadijo ter njihove kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe.

Izlet Novi Sad in Beograd. Vabimo vas, da se nam pridružite na kulturno zgodovinskem in predvsem gurmanskem potovanju. V treh dneh bomo spoznali poglavitne kraje, pokrajine, zgodovino ter kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe in zabave, po kateri slovijo po Evropi in svetu.


 • Program: Izlet Novi Sad in Beograd
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Vukovar – Ovčara – Bačka Palanka – Sremski Karlovci – Novi Sad

Potovanje Slavonija, Vojvodina in Beograd bomo pričeli z vožnjo s krajšimi postanki mimo Slavonskega Broda do Vukovarja. Peljali se bomo ob Vukovarju do Ovčare. Ogledali si bomo spominsko obeležje in spominski dom pobojev v času zadnje vojne. Nadaljevali bomo mimo Bačke Palanke. Tam bomo imeli kosilo (doplačilo) v eni izmed tradicionalnih čard na Donavi (ribji paprikaš brez kosti).

Obvozili bomo Fruško Goro, ter se ustavili v Sremskih Karlovcih. Navdušeni bomo nad ogledom čebelarskega muzeja in nad degustacijo vin ter suhomesnih izdelkov. Družina Živanović že več stoletij vzgaja vrhunska vina in bermet, prav tako pa so zelo poznani čebelarji.

Spustili se bomo do Novega Sada, kjer se bomo namestili v hotel. Zapeljali se bomo na trdnjavo Petrovaradin, od koder bomo občudovali panoramo srca Vojvodine. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali njegove znamenitosti; Dunavski park, pravoslavno škofijsko palačo, Trg Svobode s katedralo, mestno hišo in spomenik Svetozarja Miletiča, gledališče in številne zanimive stavbe. Večerja in nočitev.

2. dan / Novi Sad – Zrenjanin – Beograd

Po zajtrku se bomo skozi prostrana polja prebijali do Zrenjanina, ki je največje mesto srbskega Banata. Po površini je drugo največje mesto v Srbiji, v katerem živi 20 nacij. Mesto je bilo nekoč poznano kot ,, največja fabrika hrane na Balkanu”. Sprehodili se bom po mestu. Kosilo. (doplačilo).

V bližini si bomo ogledali naravni rezervat ”Stari Begej – Carska bara”. Idilična narava, številne ptice, vodni kanali, nas bodo navdihnili, ko jih bomo opazovali s rečne ladje. Vožnja do Beograda. namestitev v hotel v centru mesta. Zvečer večerja na boemski Skadarliji ob zvokih starogradske glasbe. Nočitev.

3. dan / Beograd – Izhodiščni kraj

Po zajtrku si bomo ogledali Trg republike z zveznim parlamentom, mestno hišo, Terazije, Študentski trg, Varoš kapijo, Narodno gledališče, Ado Ciganlijo, Topčider, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice in največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – hram sv. Save.

Sprehodili se bomo po Kalamegdanu ter se odpravili v Hišo cvetja in obiskali TITOV grob ter etnološki muzej. Pot nas bo vodila mimo stavbe legendarne TV Pink in še mimo stadiona JNA do stadiona Crvene zvezde – Marakane, katerega notranjost si bomo ogledali. Nekaj prostega časa za kosilo (doplačilo). Popoldne povratek mimo Rume proti Hrvaški in Sloveniji, kamor bomo prišli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Novem Sadu, dvoposteljne sobe,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*lux,  v centru Beograda, dvoposteljne sobe,
 • 2 x večerja v restavracijah,
 • degustacijo vin, suhega mesa in medu v Sremskih Karlovcih,
 • vstopnine v muzej Dedinje, stadion Marakano,
 • vse oglede po programu z lokalnim vodstvom,
 • vse  oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba v ob prijavi,
 • namesto Skadarlije – 3 urna večerna plovba z ladjico po Donavi z večerjo in neomejeno pijačo ter živo glasbo v Beogradu,
 • 3 x kosilo (ribji paprikaš, kosilo v Begeju, kosilo Beograd),
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti