Izlet Olomouc Austerlitz in Brno

Povpraševanje

Potovanje Olomouc, Austerlitz, Brno, 2 dni. Olomouc je zgodovinsko in regionalno pomembno mesto. Njegovo jedro z očarljivim trgom in sproščenim vzdušjem takoj ponudi občutek domačnosti. Tlakovane ulice, pisana pročelja, veliko zelenih površin in pivnice na vsakem koraku, … Na nas čakajo še Austerlitz, Brno, Kromeriž, Lednic,…

Izlet Olomouc Austerlitz in Brno. Olomouc je zgodovinsko in regionalno pomembno mesto. Njegovo jedro z očarljivim trgom in sproščenim vzdušjem takoj ponudi občutek domačnosti. Tlakovane ulice, pisana pročelja, veliko zelenih površin in pivnice na vsakem koraku, … Na nas čakajo še Austerlitz, Brno, Kromeriž, Lednic,…


 • Program: Izlet Olomouc Austerlitz in Brno
 • Trajanje. prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Moravska Brna – Slavkov – Kromeriž – Olomouc

Odhod iz izhodiščnega kraja, vožnja mimo Dunaja in naprej na Češko do glavnega mesta Moravske, Brna, kjer si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti: zelenjavno tržnico, kapucinsko cerkveno grobnico, Trg svobode, stolnico… Po želji ogled Moravskega muzeja, vsekakor pa predlagamo ogled gradu Špilberg, ki velja za zaščitni znak mesta.

Naslednji postanek bo v kraju Slavkov ali Austerlitz, kjer si bomo ogledali spomenik na bojnem polju iz znamenite Napoleonove bitke ali zgodovinsko bolj poznane pod imenom: bitka treh cesarjev pri Austerlitzu. Našo pot nadaljujemo do mesta Kromeriž, nekoč sedeža škofov iz Olomouca. Mesto je na Unesco-vi listi svetovne dediščine. Zvečer bomo prispeli v Olomouc. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Olomouc – Lednic – Izhodiščni kraj

Zajtrk in dopoldne ogled mesta, ki je prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov kot so: mestna hiša, filharmonija, terezijanska zbornica, cerkev sv. Vaclava, baročni vodnjaki…

Opoldan se bomo ustavili pri mestnem stolpu, v katerem se nahaja astronomska ura iz 15. stoletja. Nekoč so uro krasile figurice svetnikov in angelov, katere je komunistični sistem zamenjal s figurami znanstvenikov, športnikov in delavcev. Nekaj prostega časa.

Nato se odpeljemo do Lednic, kjer sledi ogled gradu Liechtenstein, ki nas bo očaral z izjemno bogato opremljeno notranjostjo in romantičnim parkom. Pozno popoldne povratna vožnja čez Avstrijo proti izhodiščnemu kraju v Slovenijo.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x polpenzion v hotelu ***, dvoposteljne sobe,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino za Austerlitz in grad Liechtenstein,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti