Izlet Pivka in Šobčeva domačija

Povpraševanje

zlet na Notranjsko; Pivka in Šobčeva domačija, 1 dan. V občini Pivka najdemo znamenita kraška presihajoča jezera, med katerimi sta največji Petelinjsko in Palško. Na izletu se bomo popeljali do vojaškega parka, ogledali notranjost podmornice ter kaverno iz 1. svetovne vojne. Na Šobčevi domačiji bomo spoznali podobo domače preteklosti in Martina Krpana. Nato bo sledil ogled posestva Prestranek, ki vzreja nemško govedo črni angus ter frizike.

Izlet Pivka in Šobčeva domačija. V občini Pivka najdemo znamenita kraška presihajoča jezera, med katerimi sta največji Petelinjsko in Palško. Na izletu se bomo popeljali do vojaškega parka, ogledali notranjost podmornice ter kaverno iz 1. svetovne vojne. Na Šobčevi domačiji bomo spoznali podobo domače preteklosti in Martina Krpana. Nato bo sledil ogled posestva Prestranek, ki vzreja nemško govedo črni angus ter frizike.


 • Program: Izlet Pivka in Šobčeva domačija
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Obvozili bomo ljubljansko kotlino ter skozi postojnska vrata nadaljevali vožnjo do Pivke. Sledi ogled vojaškega parka, po želji možnost doplačila za ogled notranjosti podmornice ter ogled prenovljene kaverne iz 1. svetovne vojne, kjer bomo lahko spoznali del življenja na fronti.

Po končanem ogledu se bomo sprehodili do enega izmed jezer. Pot bomo nadaljevali do Kala pri Pivki ter prispeli do Šobčeve domačije. Nekdaj tovorniška, furmanska in kontrabantarska postojanka, danes ponuja nepozaben izlet v preteklost, ki ga v teh dneh le še težko kje doživimo. Sledil bo voden ogled domačije, zeliščnega vrta, etnološke zbirke in kratek film o tradicionalni brkinski žganjekuhi ter spoznavanju življenjskih del Jakoba Žnidaršiča (1847 –1903). Deležni bomo tudi kakšnega priboljška po okusu Martina Krpana. Če bomo imeli srečo, bomo lahko srečali Martina Krpana, ko se bo le s svojo kobilico mudil kje v bližini. S prve roke nam bo podal najnovejše novice z njegove zadnje poti.

Po kratki vožnji bomo prispeli na posestvo grad Prestranek. Pričakalo nas bo kosilo iz njihovih ekološko pridelanih dobrot, saj na eko-način na posestvu vzrejajo govedo nemški črni angus ter frizike; po želji bo možen tudi ogled. Okrepčani bomo v družbi vodnika spoznali zgodovino njihovega posestva, na katerem stoji tudi grad iz 16. stoletja, sprehodili se bomo skozi pokrito jahalnico, ki je ena izmed največjih v Sloveniji in si ogledali bokse za konje ter zunanjo manežo. Tukaj so tudi vzrejali lipicance stare do 4 leta pod kobilarno Lipica. Na tem posestvu posedujejo tudi islandske konje, ki so nižje rasti in slovijo po svoji peterohodnosti – korak, kas, tölt, galop in pas. Na posestvu se nam bo nudila tudi možnost nakupa ekološko pridelane moke (pšenična, pirina, ržena, koruzna) ter ostalih mesnih izdelkov. Polni vtisa se bomo odpravili na pot proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema :

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnino v vojaški park Pivka,
 • ogled Šobčeve domačije + prigrizek,
 • posestvo Prestranek( po izbiri ogled vzreje frizik ali črnega goveda angus), kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 • notranjost podmornice,
 • kaverna iz 1. sv. vojne,
 • zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

No Fields Found.

Podobni izleti