Adrenalinski rafting na reki Uni in mesto Bihač

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Adrenalinski rafting na reki Uni in mesto Bihač. Nacionalni park Una: tri reke, veličastni slapovi, visoki kanjoni, gozdna bogastva, možnost številnih športnih in rekreativnih aktivnosti so samo nekateri izmed razlogov, zakaj je potrebno obiskati te kraje. Bihač pa je posebno, ker je zaradi lege bilo poseljeno že zelo zgodaj.

Adrenalinski rafting na reki Uni in mesto Bihač. Nacionalni park Una: tri reke, veličastni slapovi, visoki kanjoni, gozdna bogastva, možnost številnih športnih in rekreativnih aktivnosti so samo nekateri izmed razlogov, zakaj je potrebno obiskati te kraje. Bihač pa je posebno, ker je zaradi lege bilo poseljeno že zelo zgodaj.


 • Program: adrenalinski rafting na reki Uni in mesto Bihač
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanje: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Bihač – Nacionalni park Una – Bihač

Mimo hrvaškega Karlovca se bomo po urejenih mejnih formalnostih pripeljali do okolice Bihača, kjer nas bodo sprva postregli z tipično malico.

Nato se bomo pripravili za avanturo z raftom. Vodniki raftinga, ki so izkušeni raftarji, kajakaši in vešči poznavalci tamkajšnjih voda, nam bodo na atraktiven način predstavili lepoto reke in njenih kanjonov. Reka Una je ena izmed najlepših in najčistejših voda na svetu, tako da se nam bo izkustvo zagotovo vklesalo v spomin.

Naša etapa bo potekala po najzanimivejšem in najbolj atraktivnem delu reke Une. V cca. 3 urah spektakularne vožnje bomo sprva iz 24 m dolgega Štrbačkega Buka v raftih opazovali skiperje, ki se bodo spustili k nam. Potem nas čaka vožnja čez Nacionalni park Una. Po zaključku nepozabnega doživetja pa se bomo po petminutni vožnji vrnili do rafting centra, kjer nas bo že čakalo bogato pozno kosilo, z lokalnimi dobrotami. Nato bomo v nepozabni atmosferi ob živi glasbi preživljali preostali čas v idiličnem okolju. Sledila bo nočitev v hotelu v Bihaču.

2. dan / Bihač – Izhodiščni kraj

Po zajtrku si bomo ogledali Bihač, središče istoimenske občine ter glavnega mesta unsko-sanskega kantona. Mesto je bilo zahvaljujoč ugodnim geografsko-klimatskim razmeram poseljeno že v paleolitiku.

V njem se vzhod dotika z zahodom, staro z novim in ob obisku gotovo ne bomo ostali ravnodušni. V tem mestu ob smaragdni vodi najdemo številne kavarne ter znamenitosti kot so: Kapitanov stolp, ki je po legendi rešil življenje pred Tatari ogrsko-hrvaškemu kralju Beli IV, ki je zato proglasil Bihač za svobodno mesto. Zraven stolpa se nahaja kamena grobnica, v bližini so pa tudi džamija Fetija, edini evropski oratorij v gotskem stilu, cerkev sv. Antona,…

Po prostem času za morebitne nakupe na mestni tržnici (kjer na lahko na cca 150. stojnicah kupujete po ugodnih cenah) ali po lokalnih trgovinah nas čaka še kosilo potem pa pot domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev, vsebine programa ter kraja odhoda, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • bosanska malica in bogato pozno kosilo z živo glasbo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • rafting,
 • lokalno vodenje v Bihaču,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti