Izlet Sarajevo in rafting na Neretvi

Povpraševanje

Bosna in Hercegovina ter rafting na Neretvi z Banja Luko, Jajcem,… Ogledali si bomo: mestna tržnica Bosanska Gradiška, Jajce – muzej AVNOJ-a, Travnik, Sarajevo, Jablanico, izvir reke Bune, Mostar in Međugorje.

Izlet Sarajevo in rafting na Neretvi. Ogledali si bomo: mestna tržnica Bosanska Gradiška,  Jajce – muzej AVNOJ-a, Travnik, Sarajevo, Jablanico, izvir reke Bune, Mostar in Međugorje.


 • Program: Izlet Sarajevo in rafting na Neretvi
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Po vožnji čez Hrvaško, se bomo ustavili na hrvaško-bosanski meji, v kraju Bosanska Gradiška, kjer bomo obiskali tržnico, katera nam nudi veliko možnosti za ugodne nakupe in restavracije za osvežitev. Nato bomo začeli s spoznavanjem Republike Srbske; obvozili bomo Banja Luko, drugo največje mesto BiH in glavno mesto Republike Srbske ter se podali proti mestu Jajce.

Le-to je zgrajeno na kraju, kjer se reka Pliva po čudovitih slapovih izliva v reko Vrbas. Tukaj se je pisala pomembna stran zgodovine, od rimskih časov, turških vpadov, do zasedanja AVNOJ-a, zato so številni gradbeni in kulturni vplivi v njem pustili prelep pečat. Ogledali si bomo muzej AVNOJ-a, nato pa si za kosilo privoščili čevapčiče.

Po dolini bomo mimo Dolnjega Vakufa prispeli do naslednjega slikovitega mesteca Travnik. Domačini menijo, da je Travnik ostal kot na pol odprta knjiga, kjer se na vseh straneh kot narisani razprostirajo številni zgodovinski spomeniki. Tu bomo postali ob slikovitem izviru Plava voda, ki je obdan z restavracijami, stojnicami…

V nadaljevanju potovanja pa se bomo vozili po dolini reke Bosne ter prispeli do Sarajeva – glavnega mesta države BIH. Na panoramski vožnji bomo videli Kozji most, Mestno knjižnico, Baščaršijo, stadion Koševo in dvorano Zetra, Marijin dvor, dvorano Skenderija, Longitudinalo, alejo smrti, Avaz, židovsko pokopališče…

Sledila bo namestitev v hotelu, nato pa se bomo osveženi odpravili na voden ogled Baščaršije. Le-ta je polna uličic z majhnimi trgovinicami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, usnja in lesa. Sprehod po njej je kot obisk minulih časov in hkrati dokaz, da so se na enem mestu križale številne kulture in miselnosti. Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo svoje zgodbe. Bogata večerja z živo glasbo v tradicionalni restavraciji nam bo vse skupaj še dodatno začinila, da se bomo zadovoljni odpravili spat.

2. dan / Sarajevo – Konjic – rafting na Neretvi – Ban-Vir

Po zajtrku si bomo po želji ogledali muzej Tunel, po katerem se je okupirano Sarajevo povezovalo s svetom (doplačilo).  Nato se bomo odpeljali do eno uro oddaljenega mesta Konjic.

Pred začetkom raftinga se bomo na štartnem mestu Ban-Vir okrepčali s  kavo, čaji, siri, kajmakom, klobasami, jajci, domačimi marmeladami in kruhom. Nato bomo oblekli opremo za rafting in od organizatorja prejeli navodila za veslanje in obnašanje na reki Neretvi. Po 22 km rečne avanture in nepozabnih doživetij bomo priveslali do sotočja rek Neretva in Ljuta, kjer se nahaja tudi Titovo zaklonišče.

Na cilju bomo ponovno oblekli suha oblačila in se vrnili do etno vasi Ban-Vir, kjer nas bodo že čakale okusne domače specialitete;  teletina in pite izpod peke, ribe na žaru, sladice… Spanje bo to noč organizirano v avtentičnih kamnito-lesenih hiškah etno sela Ban-Vir.

3. dan / Jablanica – Mostar – Međugorje – Izhodiščni kraj

Po zajtrku nas bo pot vodila do Jablanice, kjer si bomo ogledali porušen most iz časa bitke na Neretvi. Sledila bo vožnja do slikovitega izvira reke Bune in nato do Mostarja, kjer si bomo spremstvu lokalnega vodnika ogledali mestne znamenitosti.

V najstarejšem delu mesta bomo obiskali Kujundžiluk ali star bazar, kjer še danes lahko vidimo ohranjeno obrt oblikovanja bakra in izdelave tepihov. Med drugim bomo videli še znameniti Stari most, ki je bil med vojno porušen in kasneje obnovljen. Nekaj prostega časa in nato še kratka vožnja mimo Čitluka do romarskega središča Međugorje, kjer se nahaja cerkev in mesta Marijinega prikazovanja Crnica in Križevac. Postanek za ogled Marijinega svetišča, nato pa se odpeljemo proti Hrvaški in Sloveniji, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom hotelu 3 * na Ilidži v dvoposteljnih sobah,
 • bosansko večerjo z živo glasbo,
 • vstopnino v muzej AVNOJ-a v Jajcu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v etno selu Ban-Vir,
 • 1 x kosilo-čevapčiči s kajmakom v Jajcu,
 • malico pred začetkom raftinga,
 • rafting izlet z izposojo opreme na reki Neretvi,
 • večerjo v etno selu Ban-Vir,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • tunel spasa v Sarajevu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti