Izlet Šavrinija in tartufi, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet Šavrinija in tartufi, 1 dan, kjer si bomo ogledali Krkavče, Novo vas, Koštabono in Motovun. Šavrinija označuje območje slovenske in deloma hrvaške Istre, od vrat Črnega Kala, med Slavnikom, reko Dragonjo in morjem. Spoznali bomo tartufe, užitne podzemne gobe iz rodu Tuber in uživali v odlični degustaciji in ogledih v izletu Šavrinija in tartufi.

Izlet Šavrinija in tartufi, 1 dan, kjer si bomo ogledali Krkavče, Novo vas, Koštabono in Motovun. Šavrinija označuje območje slovenske in deloma hrvaške Istre,  od vrat Črnega Kala, med Slavnikom, reko Dragonjo in morjem. Spoznali bomo tartufe, užitne podzemne gobe iz rodu Tuber in uživali v  odlični degustaciji in ogledih v izletu Šavrinija in tartufi.


  • Program: Šavrinija in tartufi
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja do Slovenske Istre. Panoramska vožnja ponuja lep razgled na obmorska mesta, bujno vegetacijo in lepo urejene vasi. Mi bomo obiskali vas Krkavče. Naselje s cerkvijo je zgrajeno na živi skali in slovi po narodopisnih znamenitostih ter skrivnostnem krkavškem kamnu v bližini vasi. Ogledali si bomo še vasi Nova vas, Koštabona.

Po ogledu nas bo pot vodila čez mejni prehod Dragonja v Hrvaško Istro. Obiskali bomo Motovun, ki sodi med najstarejša istrska mesta. V mestu se nahaja spomenik, kateri stoji na 277 m visokem hribu in ki še danes kaže srednjeveško podobo. Sprehod po mestu in ogled mestnih znamenitosti: mestna vrata, renesančna mestna hiša, farna cerkev sv. Stjepana, pročelja starih srednjeveških hiš.

Zatem se bomo zapeljali do vasi Livade, katere se nahajajo v središču stoletnega Motovunskega gozda, v dolini reke Mirne Livade slovijo kot največje nahajališče tartufov visoke kvalitete; med njimi je tudi najbolj iskani beli tartuf. Prijazni domačini nam bodo predstavili to svojo značilnost in specialiteto ter pripravili okusno degustacijo tartufov in vin. V bližnji trgovini pa boste lahko izdelke tudi kupili. Preko Buzeta se bomo vrnili v Slovenijo, kjer bomo z večerjo zaključili naše druženje.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • degustacijo tartufov in vin,
  • večerjo,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti