Izlet Škofja Loka, Poljanska dolina, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet Vrhnika, Idrija in partizanska bolnica Franja. V Vrhniki si lahko ogledamo: spomenik in rojstno hišo največjega slovenskega dramatika, pesnika in pisatelja Ivana Cankarja, Lavrenčičevo hišo, cerkev sv. Lenarta in drugo. V Idriji se je začel razvoj kraja šele z odkritjem živega srebra v idrijski kotlini. Danes so poleg rudnika svetovno znane idrijske čipke in žlikrofi, ki so tudi evropsko zaščiteni. Podali se bomo še na ogled partizanske bolnice Franja, v kateri je še veliko ohranjenega.

Izlet Škofja Loka, Poljanska dolina bo srednjeveško obarvan. Znamenitosti v mestu: župnijska cerkev sv. Jakoba, Špitalska cerkev, Kapucinski samostan, kašča, Homanova hiša, Kamniti ali Kapucinski most,… nad mestom se bohoti škofjeloški grad. Krasna cerkev v Crngrobu ter Tavčarjev dvorec pa še dva bisera v tem delu Slovenije.


  • Program: izlet Škofja Loka, Poljanska dolina
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Iz izhodiščnega kraja se bomo popeljali mimo Celja do Trojan, kjer bo čas za osvežitev in jutranjo kavo. Pot bomo nadaljevali do Crngroba, kjer si bomo ogledali slovito cerkev Marijinega oznanjenja, ki je ena najpomembnejših umetnostnih spomenikov v Sloveniji. Odlikuje jo poslikana zunanjščina, ki je delo furlanskih mojstrov iz 14. stoletja. Bogata notranjost pa nam razkriva freske iz začetka 14. stoletja, štiri »zlate« oltarje iz 17. stoletja in drugo bogato poslikavo.

Nato se bomo odpeljali do Škofje Loke, preko tisoč let starega mesta z najbolj ohranjenim srednjeveškim jedrom v Sloveniji. Najprej si bomo ogledali zbirke na Loškem gradu, nato se bomo sprehodili po Mestnem in Spodnjem trgu ter si vzeli čas za ogled slikovitih mestnih stavb. P

o Poljanski dolini se bomo nato peljali mimo Visokega pri Poljanah, kjer stoji mogočen Tavčarjev dvorec. Ob dvorcu je bronasti sedeči kip pisatelja Ivana Tavčarja. Kmalu pa se bomo podali navkreber, proti Polhograjskemu hribovju in na prijetni turistični kmetiji z dobrim kosilom zaključili dan. V zgodnjih večernih urah se bomo preko Trojan odpeljali proti izhodiščnemu kraju.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • prevoz z avtobusom po programu,
  • oglede in vstopnine po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • kosilo,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Podobni izleti