Izlet Slavonija Vojvodina in Šumadija

Povpraševanje

Potovanje Slavonija, Vojvodina, Beograd in Šumadija, 3 dni je kulturno, zgodovinsko in predvsem gurmansko potepanje po Hrvaški in Srbiji. V treh dneh bomo spoznali kraje: Vukovar, Sremski Karlovci, Novi Sad in Beograd, pokrajine Vojvodino in Šumadijo ter njihove kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe.

Izlet Slavonija Vojvodina in Šumadija, 3 dni je kulturno, zgodovinsko in predvsem gurmansko potepanje po Hrvaški in Srbiji. V treh dneh bomo spoznali  kraje: Vukovar, Sremski Karlovci, Novi Sad in Beograd, pokrajine Vojvodino in Šumadijo ter njihove kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe.


 • Program: Izlet Slavonija Vojvodina in Šumadija
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Vukovar – Ovčara – Sremski Karlovci – Novi Sad

Potovanje Slavonija, Vojvodina, Beograd in Šumadija bomo pričeli z vožnjo s krajšimi postanki mimo Slavonskega Broda do Vukovarja. Peljali se bomo do Ovčare. Ogledali si bomo spominsko obeležje in spominski dom pobojev v času zadnje vojne. Nadaljevali bomo mimo Bačke Palanke. Tam bomo imeli kosilo (doplačilo) v eni izmed tradicionalnih čard na Donavi (fisch paprikaš brez kosti ).

Obvozili bomo Fruško Goro, ter se ustavili v Sremskih Karlovcih. Navdušeni bomo nad ogledom čebelarskega muzeja in nad degustacijo vin ter suhomesnih izdelkov. Družina Živanović že več stoletij vzgaja vrhunska vina in bermet, prav tako pa so zelo poznani čebelarji. Spustili se bomo do Novega Sada, kjer se bomo namestili v hotel.

Zapeljali se bomo na trdnjavo Petrovaradin, od koder bomo občudovali panoramo srca Vojvodine. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali njegove znamenitosti; Dunavski park, pravoslavno škofijsko palačo, Trg Svobode s katedralo, mestno hišo in spomenik Svetozarja Miletiča, gledališče in številne zanimive stavbe. Večerja in nočitev.

2. dan / Novi Sad – Beograd

Po zajtrku vožnja do Beograda. Ogledali si bomo Trg republike z zveznim parlamentom, mestno hišo, Terazije, Študentski trg, Varoš kapijo, Narodno gledališče, Ado Ciganlijo, Topčider, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice in največjo pravoslavno cerkev na Balkanu – hram sv. Save.

Sprehodili se bomo po Kalamegdanu ter se odpravili v Hišo cvetja in obiskali TITOV grob ter etnološki muzej. Pot nas bo vodila mimo stavbe legendarne TV Pink in še mimo stadiona JNA do stadiona Crvene zvezde – Marakane, katerega notranjost si bomo ogledali. Zvečer večerja na boemski Skadarliji ob zvokih starogradske glasbe. Nočitev.

3. dan / Beograd – Šumadija – planina Avala – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Vožnja v samo osrčje Srbije, pokrajino Šumadija. V Topoli si bomo ogledali Karadžordžev kompleks, nekdanjo rezidenco vodje prve srbske vstaje proti Turkom. Na vrhu hriba Oplenac stoji cerkev sv. Djordja, ki je družinski mavzolej Karadžordževičev. V cerkvi so zanimivi mozaiki in replike najlepših fresk iz srednjeveških srbskih samostanov.

Pot nas bo vodila do planine Avale. Na vrhu planine je leta 1938 bil postavljen spomenik neznanemu junaku, delo Ivana Meštroviča. Delo je bilo posvečeno srbskim junakom iz 1. svetovne vojne. Prav tako se bomo z dvigalom dvignili na razgledno ploščad na novo postavljenega stolpa, ki je visok 204,5 m. Po sprehodu po vrhu planine se bomo spustili v mesto. Popoldne povratek mimo Rume proti Hrvaški in Sloveniji, kamor bomo prišli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Novem Sadu, dvoposteljne sobe,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* lux v centru Beograda, dvoposteljne sobe,
 • 2 x večerja v restavracijah,
 • degustacijo vin, suhega mesa in medu v Sremskih Karlovcih,
 • vstopnine v muzej Dedinje, stadion Marakano in Topola,
 • vse oglede po programu z lokalnim vodstvom,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba v ob prijavi,
 • namesto Skadarlije – 3 urna večerno plovba z ladjico po Donavi z večerjo in neomejeno pijačo ter živo glasbo v Beogradu,
 • 3 x kosilo (ribji paprikaš, kosilo v Topoli, kosilo Beograd),
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti