Izlet Slovenske gorice

Povpraševanje

Izlet Slovenske gorice in njihova okolica, 1 dan si bomo ogledali znamenitosti krajev Cerkvenjak, Kunova, spoznali se bomo z železniško družino Vaupotič ter s perujsko-slovenskim zakonskim parom, katera živita z naravo. Za piko na I pa se bomo ob koncu dneva ustavili v priznani vinogradniški kmetiji, ki si ga bomo popestrili z žlahtno kapljico in dobrim kosilom.

Izlet Slovenske gorice in njihova okolica, 1 dan si bomo ogledali znamenitosti krajev Cerkvenjak, Kunova, spoznali se bomo z železniško družino Vaupotič ter s perujsko-slovenskim zakonskim parom, katera živita z naravo. Za piko na I pa se bomo ob koncu dneva ustavili v priznani vinogradniški kmetiji, ki si ga bomo  popestrili z žlahtno kapljico in dobrim  kosilom.


  • Program: Izlet Slovenske gorice
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Na izletu Slovenske gorice in njihova okolica bomo v jutranjih urah  zapustili izhodiščni kraj in se z vmesnim postankom odpravili proti Ptuju. Na Mestnem vrhu nas bo že čakala železniška družina Vaupotič. Kot je za te kraje v navadi, nas bodo po toplem sprejemu popeljali na ogled njihovega železniškega parka, kjer si bomo ogledali notranjost lokomotive in vozili vlakce po železniški maketi.

Pot bomo nadaljevali do Cerkvenjaka, kjer si bomo ogledali privatni muzej Feliksa Rajha, ki je lociran v najstarejši hiši (vili) sredi Cerkvenjaka. Ogromno starin je rešil propada, katere je možno videti. Shranjene so v čudovitem stanju in nekatere so še uporabne. Pot bomo nadaljevali proti Kunovi, kjer že 10 let živita domačin in Perujka, ki sta si ustvarila prav poseben dom – Pachamama center. V glavnini je zgrajen iz recikliranih stvari, s slamnato streho. Dom obkroža ogromno bambusa. Zeliščni vrt je razvejan povsod okrog in služi za izdelavo naravnih mil in krem. Zakonca sta posebneža ter živita z naravo. Pogostila nas bosta z domačim napitkom ali čajem.

Sledil bo postanek na priznani vinogradniški kmetiji, kjer bomo imeli kosilo ter pokušino vin. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vstopnine: maketa železnice, muzej starin in Pachamama center,
  • pokušino vina in kosilo,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


No Fields Found.

Podobni izleti