Potovanje Zotter, Mali Karpati, Bratislava

Pridružite se nam na potovanju Zotter, Mali Karpati in Bratislava. Obiskali bomo čokoladnico Zotter v Avstriji, spoznali kulinariko ter kulturo Slovaške, glavno mesto Bratislavo, kraj Modra, kjer ročno izdelujejo znane slovaške majolike; ogledali si bomo znani slovaški grad Červeny Kamen, tradicionalne vinske kleti ter pokušali njihova vina, …

Program: potovanje Zotter, Mali Karpati, Bratislava

Trajanje: 3 dni, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Slovenija – Avstrija – Bratislava

Iz izhodiščne točke se bomo zapeljali do Avstrije, kjer si bomo ogledali čokoladnico Zotter. Tukaj bomo v kratkem predstavitvenem filmu spoznali poslovno družinsko zgodbo, nato pa sledili omamnim čokoladnim vonjavam po degustacijskih hodnikih, kjer bomo lahko preizkusili vse od surovin, surovih čokolad, kakavov, vroče čokolade, bonbonov in ogromno drugih sladkosti, ki jih posedujejo; na voljo je 180 vzorcev. Po ogledu bomo obiskali njihovo trgovino, kjer si bomo lahko nakupili sladkih pregreh. Prosti čas nam bo dopuščal tudi sprehod po njihovem domačem živalskem vrtu. Sledi pot do Bratislave, mesta ob reki Donavi, obdanega z Malimi Karpati. Po namestitvi v hotelu nas čaka večerja v tipični slovaški pivnici. Mestno jedro zvečer zaživi in ponuja nešteto možnosti za nočno zabavo! Sledi nočitev.

2. dan / Bratislava – Modra – Mali Karpati – Bratislava

Po zajtrku se bomo odpeljali do Modre, kjer si bomo ogledali ročno izdelavo znane slovaške majolike in drugih keramičnih izdelkov, katere bomo lahko po ogledu proizvodnje tudi kupili. Z avtobusom se bomo potem povzpeli do vznožja Malih Karpatov, vinorodnega ter gozdnega področja Slovaške in si ogledali najbolj znani slovaški grad Červeny Kamen. Le-ta je postavljen v čudoviti okolici malo-karpatskega gričevja in je eden največjih gradov na Slovaškem. Nato sledi ogled tradicionalne vinske kleti s pokušino različnih vrst vin, kjer bomo tudi kosili. Sledi povratek do slovaške prestolnice, kjer nas čakajo večerja, nočne radosti in nočitev.

3. dan / Bratislava – Slovenija

Po ne prezgodnjem zajtrku si bomo ogledali znamenitosti Bratislave. Za uvod se bomo povzpeli na starodavni grad in na Slavin, kjer je spomenik padlim ruskim vojakom iz druge svetovne vojne in od koder je prekrasen pogled na mesto ob Donavi. Nato se bomo spustili proti Staremu mestu in skozi Mihalsko brano vstopili v lepo ohranjeno staro-mestno jedro. Ogledali si bomo katedralo sv. Martina, v kateri so nekoč, do vpadov Turkov, kronali madžarske kralje. Po ozkih ulicah starega jedra se bomo sprehodili do slikovitega Glavnega trga s Staro mestno hišo in Primatsko palačo iz 18. stoletja ter do gledališča. V zadnjih letih se Bratislava osvobaja socialističnih gradenj in tako dobivajo številne zgradbe znotraj obnovljenega mestnega obzidja sodobnejši, pomlajeni videz, tako da se celotno mesto prebuja v novi preobleki. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojno odkrivanje mesta in nakupe. Domov bomo prispeli v večernih urah. Verjamemo, da vam bo izlet Zotter, Mali Karpati, Bratislava ostal v lepem spominu.

Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4 * v Bratislavi, v dvoposteljni sobi,
  • 1x tipično slovaško večerjo (česnova juha v kruhu, kombinacija tradicionalnih bryndzovih haluš in mesne plošče, sladica),
  • vstopnine: keramika Modra, Červeny Kamen,
  • degustacijo 5 vrst vrhunskih vin z divjačinskim golažem,
  • oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba,
  • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

 Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.

Podobni izleti