Južna Poljska z Zakopani, mestom Krakow, Auschwitzom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Južna Poljska z Zakopani, mestom Krakow, Auschwitzom. Poljska je država v Srednji Evropi z veliko zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi. Nekatere od njih bomo videli na naši poti. Zakopane so zimsko središče, rudnik soli Wieliczka, svetovljansko mesto Krakow in kraljevi predel Wawel, temačno taborišče Auschwitz,…

Južna Poljska z Zakopani, mestom Krakow, Auschwitzom. Poljska je država v Srednji Evropi z veliko zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi. Nekatere od njih bomo videli na naši poti. Zakopane so zimsko središče,  rudnik soli Wieliczka, svetovljansko mesto Krakow in kraljevi predel Wawel, temačno taborišče Auschwitz,…


 • Program: južna Poljska z Zakopani, mestom Krakow, Auschwitzom
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Češka

Odhod v večernih urah iz izhodiščnega kraja.

2. dan / Zakopane – Wieliczka – Krakow

Vozili se bomo preko Avstrije in Slovaške do kraja Zakopane, središča poljskega športnega zimskega turizma. Ogledali si bomo čudovito gorsko pokrajino, skakalnice ter slikovito staro mestno jedro. Lesene tradicionalne hiše iz področja Zakopan iz 19. stoletja so prava paša za oči. Številni trgi, uličice polne barov, trgovinic, pubov nam bodo pričarali prijeten prvi vtis.

Po prostem času za malico in sprehode bomo nadaljevali pot do Wieliczke, kjer bomo obiskali najstarejši solni rudnik. Tam si bomo ogledali prelepe podzemne dvorane, ki ponazarjajo pomembne poljske dogodke, legende in osebnosti ter katedralo in plesno dvorano globoko pod zemeljskim površjem.

Po krajšem prostem času se bomo zapeljali do kraljevega mesta Krakow. Namestili se bomo v sobe v hotelu v strogem centru mesta. Večerjali bomo v eni izmed poljskih restavracij v bližini hotela. Nočitev.

3. dan / Krakow

Po zajtrku bomo pričeli z vodenim ogledom enega najlepših evropskih mest, ki je pod zaščito UNESC-a. Ogledali si bomo Barbakan, Marijino katedralo, glavni trg s Sukienicami, sedežem enih najstarejših evropskih univerz (Jagellonske univerze). Med ogledom bomo imeli čas za malico, kosilo ali poljsko pivo.

Nadaljevali bomo z ogledom gradu Wawel, ki je eden najpomembnejših simbolov poljske državnosti in sedež kraljev. Videli bomo Sigismundovo baziliko in katakombe. Popoldan bomo imeli prosti čas za samostojno pohajkovanje. Zvečer nas čaka tradicionalna poljska večerja v eni izmed restavracij.

4. dan / Krakow – Oswiecim – Žywiec – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo zapeljali do kraja Oswiecim, kjer se nahaja zloglasno koncentracijsko taborišče Auschwitz. V spremstvu lokalnega vodnika bomo videli prostore, barake in slišali tragične zgodbe, ki jih je doživelo taborišče.

Da bomo Poljsko zapustili “židane” volje, se bomo na koncu ustavili v pivovarniškem kraju Žywiec. Obiskali bomo najmodernejši muzej najbolj prodajanega poljskega piva. Na koncu ogleda ga bomo tudi poskusili, kot darilo pa prejeli kozarec. Po poznem kosilu se bomo vračali proti domovini, kamor bomo prispeli okrog ene ure zjutraj.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, v strogem centru mesta,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine in lokalna vodstva; Wielicka, Auschwitz, Wawel, Marijina katedrala,
 • tradicionalno večerjo in večerjo na žlico,
 • kosilo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti