Na edinstven dogodek “trubačev” v Gučo, 4 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Edinstven dogodek v Guči je vsakoletni festival trubačev, ki pritegne velike množice obiskovalcev od povsod. To je največji festival etno glasbe v Evropi, ki je sestavljen iz treh delov: petkov otvoritveni koncert, sobotna nočna praznovanja ter nedeljski tekmovalni del. Potovanje Guča vas bo popeljalo na nepozabno doživetje z več kot 200 trubaškimi orkestri ter preko 1200 tekmovalci, ki se potegujejo za naziv najboljšega trubača, orkestra, mladega trubača,… Na poti si ogledamo še Topolo in Beograd.

Na edinstven dogodek “trubačev” v Gučo, 4 dni. To je vsakoletni festival trubačev, ki pritegne velike množice obiskovalcev od povsod. Je največji festival etno glasbe v Evropi z več kot 200 trubaškimi orkestri ter preko 1200 tekmovalci, ki se potegujejo za naziv najboljšega trubača, orkestra, mladega trubača,… Na poti si ogledamo še Topolo in Beograd.


 • Program: Guča festival z ogledom Topole in Beograda
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda:po želji zaključenih skupin

1.dan/ Izhodiščni kraj – Hrvaška – Srbija

Odhod iz izhodiščnega kraja okoli polnoči in nočna vožnja čez Hrvaško in Srbijo.

2. dan / Šumadija – Topola – Guča

Vožnja skozi Hrvaško v samo osrčje Srbije – pokrajino Šumadija. V Topoli si bomo ogledali Karadžordžev kompleks; nekdanjo rezidenco vodje prve srbske vstaje proti Turkom. Na vrhu hriba Oplenac stoji cerkev sv. Djordja, ki je družinski mavzolej Karadžordževičev.

V cerkvi so zanimivi mozaiki in replike najlepših fresk iz srednjeveških srbskih samostanov. Sledi vožnja do Guče, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Čaka nas sprejem gostov na srbski način in namestitev pri domačinih v več posteljnih sobah cca. 2km iz samega centra Guče.

3. dan / Guča

Po nepozabnih vtisih prejšnje noči se bomo ponovno vrnili na kraj dogajanja, kjer nas bodo že pričakale stojnice s čevapčiči, odojki,… vso pestro srbsko kulinariko, ki nam bo dala moč za nadaljnje dogajanje.

4. dan/ Guča – Beograd – Dedinje – Užička – Izhodiščni kraj

Skupinski odhod proti centru Guče okrog 10.00 ure. Opoldne sledi vožnja do Beograda. Sledi kratek panoramski ogled mestnih znamenitosti. Prečkali bomo most Gazela, obvozili sejmišče, najstarejšo tiskarno, novo zgrajen most Ada ter prispeli do Ade Ciganlije.

Povzpeli se bomo na Banovo brdo, zapeljali mimo hipodroma in po Topčiderju prispeli do Dedinja. Peljali se bomo po Užički, ki slovi po številnih tujih ambasadah. Videli bomo zunanjost Belega dvora, legendarno Pink Tv ter vilo, v kateri je živela Jovanka Broz. Spustili se bomo mimo hiše, kjer živi pop diva Ceca do Marakane. Prosti čas za kosilo in nato vožnja proti Sloveniji. Polni vtisov bomo zaključili potovanje Guča.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • namestitev pri domačinih v večposteljnih sobah,
 • pogostitev domačinov ob prihodu (hrana in pijača),
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • ogled Oplenac s vstopnino,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti