Poreč, Limski kanal, Grožnjan, Momjan, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Poreč, Limski kanal, Grožnjan, Momjan, 2 dni. Skupaj bomo raziskovali istrske bisere narave, se z ladjico popeljali vzdolž obale, zapluli v slikovit Limski kanal, spoznali mesto Rovinj, na barki uživali ob dobrotah morske ter klasične kuhinje, pluli mimo Crvenega otoka do Vrsarja, obiskali mestece Grožnjan, v kraju Momjan pa poskusili domače dobrote.

Poreč, Limski kanal, Grožnjan, Momjan, 2 dni. Skupaj bomo raziskovali istrske bisere narave, se z ladjico popeljali vzdolž obale, zapluli v slikovit Limski kanal, spoznali mesto Rovinj, na barki uživali ob dobrotah morske ter klasične kuhinje, pluli mimo Crvenega otoka do Vrsarja, obiskali mestece Grožnjan, v kraju Momjan pa poskusili domače dobrote.


 • Program: Poreč, Limski kanal, Grožnjan, Momjan
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus – ladjica 
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Poreč – Limski kanal – Rovinj – Vrsar – Poreč

Vožnja proti Istri. Prihod v Poreč v dopoldanskih urah, vkrcanje na turistično ladjo. Pluli bomo vzdolž istrske obale. Zapluli bomo v slikoviti Limski kanal, ki je potopljena kraška dolina. Limski zaliv je v obliki kanjona, s stenami visokimi okoli 100 m. Na koncu zaliva, ki je bogat z ribami, so tudi številne ribogojnice. Uživali bomo ob čudovitem pogledu na zeleno-modro morje, ki sega 9 km v notranjost Istre.

Nadaljevali bomo do Rovinja, kjer si bomo z lokalnim vodnikom ogledali mesto, ki velja za enega najlepših mest v Istri in se ponaša s 1700-letno zgodovino. Staro mestno jedro je biser arhitekture, polno kamnitih uličic s številnimi galerijami in zanimivimi zgradbami, frančiškanskim samostanom, številnimi cerkvami in najbolj znano baročno cerkvijo sv. Evfemije, z najvišjim zvonikom v Istri. Vkrcali se bomo nazaj na barko ter uživali ob dobrotah morske ali klasične kuhinje. Pluli bomo še mimo Crvenega otoka do Vrsarja, kjer bomo imeli prosto za kopanje ali pa sprehode po mestu.

Plovbo bomo nadaljevali nazaj proti Poreču, kamor bomo prispeli popoldan okoli 17.00 ure. Večerja v hotelu. Prosti čas za sprehode ob morju in vedno živem Poreču. Nočitev.

2. dan / Poreč – Istra – Grožnjan – Momjan -Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo sprehodili do Poreča, kjer si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali njegove znamenitosti. Dobro ohranjeno zgodovinsko jedro je bilo nekdaj obdano z obzidjem in stolpi. Videli bomo Dekumanovo ulico, kjer se nahaja Peterokotni stolp, okrogli stolp, kompleks Evfrazijeve bazilike, hišo dveh svetnikov in Romansko hišo, najstarejši trg Marafor, Marsov in Neptunov tempelj, gotske palače Zuccati, Manzini in Leone… Prosti čas bomo namenili za posedanje ob rivi, sprehode po številnih poteh ob obali in mestu, za morebitno kopanje, …

Zapuščali bomo obalo in se zajedali v notranjost Istre. Ogledali si bomo slikovito srednjeveško mestece Grožnjan, ki je danes poznan kot »mesto umetnikov«. Med izvajanjem projekta revitalizacije so številne zapuščene hiše preuredili v slikarske ateljeje, galerije in druge objekte namenjene kulturni dejavnosti. Po ogledu se bomo ustavili še v Momjanu, kjer bomo poskusili njihove domače dobrote in vina. Potovanje Poreč, Limski kanal, Grožnjan, Momjan bomo zaključili v večernih urah, ko bomo prispeli v izhodiščni kraj.  


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vožnjo z ladjo, aperitivom, kosilom in pijačo ob kosilu,
 • 1x polpenzion v Poreču, v dvoposteljnih in tri posteljnih sobah,
 • ogled Poreča, Momjana, Grožnjana,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • domačo kosilo (mineštra, feta, ombolo, klobasica, priloga, sladica), ob 3 dl vina z živo glasbo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti