Potovanje Cinque Terre, Mantova, Parma

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje Cinque Terre, Mantova Parma vabi, da si kraje ogledamo. Srednjeveško mesto Mantova je bilo včasih pomembno kulturno in umetnostno žarišče tega dela Italije. A najlepši zalivi ob morju pa ležijo med petimi očarljivimi vasicami, ki se jih je oprijelo ime Cinque Terre. Parma, kulinarična prestolnica Italije, znana po siru parmezanu ter Prosciutto di Parma.

Potovanje Cinque Terre, Mantova Parma vabi, da si kraje ogledamo. Srednjeveško mesto Mantova je bilo včasih pomembno kulturno in umetnostno žarišče tega dela Italije. A najlepši zalivi ob morju pa ležijo med petimi očarljivimi vasicami, ki se jih je oprijelo ime Cinque Terre. Parma, kulinarična prestolnica Italije, znana  po siru parmezanu ter Prosciutto di Parma.


 • Program: potovanje Cinque Terre, Mantova, Parma
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Mantova

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Potovanje Cinque Terre, Mantova, Parma bomo pričeli z vožnjo mimo Fernetičev, Benetk, Padove in Verone do Mantove, ki je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Bila je nekdanja prestolnice rodbine Gonzaga.

Sprehod skozi bogato staro mestno jedro. Mesto s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera, je prava paša za oči. Sprehodili se bomo po ulicah in si ogledali mestne znamenitosti; katedralo, doževo palačo, cerkev sv. Andreja,… Tudi znameniti Rigoletto je prihajal iz Mantove. Prosto do odhoda. Sledi vožnja proti Sredozemskemu morju. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Mantova – La Spezia – Cinque Terre – La Spezia

Vožnja do pesniškega zaliva La Spezia, kjer se bomo vkrcali na vlak in se podali na celodnevni izlet v znameniti naravni park Cinque Terre – » pet dežel «. Pot nas bo peljala do petih slikovitih ribiških vasic, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene narave: Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola in Corneglia.

Zaradi svoje nedostopne lege in nedotaknjene narave so te obmorske vasice ohranile svojo slikovitost in neobičajno arhitekturo. Hiše pastelnih pročelij so prilepljene na strma pobočja in se dvigajo več-deset metrov nad smaragdnim morjem. Področje obkrožajo gore, porasle z vinogradi. Prisojna lega teras, na katerih raste trta, kot tudi podnebne razmere pripomorejo, da se njihovo vino ponaša po vsem svetu.

Postanke in oglede bomo naredili v štirih od petih vasic: Monterosso, Vernazza, Riomaggiore in Manarola. Sprehodili se bomo mimo starih hiš, zvonikov vaških cerkva, po labirintih ozkih, tlakovanih ulic in občudovali to deželico na jugovzhodu Ligurskega morja. sprehodili se bomo po Poti ljubezni ali Via Amor, ki poteka od vasice Riomaggiore do Manarole in ponuja slikovit pogled na celotno področje. Pozno popoldne se bomo poslovili od tega odročnega koščka sveta in z vlakom vrnili v La Spezio. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan / La Spezia – Parma – Izhodiščni kraj

Po zajtrku bo sledila vožnja do Parme, sestrskega mesta naše prestolnice. Le-temu pravijo “spomenik dobremu življenju”, ki ga odlikuje dobra hrana, odlična kapljica in elegantne kavarne. Ogledali si bomo staro mestno jedro s katedralo in krstilnico ter številne druge znamenitosti na Piazza Pilotta, Piazza Garibaldi in Piazza della Pace.

Parma je najbolj znana po siru parmezan, pršutu in številnih suhomesnatih izdelkih. Prav tako je mesto številnih umetnikov, kot so Giuseppe Verdi in Artur Toscanini. V organizaciji konzorcija za parmezan, bomo obiskali obrt pridelave originalnega in zaščitenega parmezana Parmigiano-Reggiano. Ob pokušini ga boste lahko tudi kupili, prav tako pa tudi znamenito šunko Prosciutto crudo. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • povratno vožnjo z vlakom iz La Spezie in nazaj,
 • ogled pridelave parmezana,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti