Potovanje Črna gora 5 dni z avtobusom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje Črna gora 5 dni z avtobusom. Majhna republika na Balkanu je polna naravnih in zgodovinskih znamenitosti, njena pokrajina pa je skopuška in razkošna hkrati. Cetinje, Lovčen, Kotor, Budva in še mnogi drugi kraji čakajo na vas, da jih skupaj odkrijemo.

Potovanje Črna gora 5 dni z avtobusom. Majhna republika na Balkanu je polna naravnih in zgodovinskih znamenitosti, njena pokrajina pa je skopuška in razkošna hkrati. Cetinje, Lovčen, Kotor, Budva in še mnogi drugi kraji čakajo na vas, da jih skupaj odkrijemo.


 • Program: potovanje Črna gora 5 dni z avtobusom
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Tivat

Nočna vožnja.

2. dan / Tivat – Mamulo – Modra Špilja – Gospa od Škrpjela – Kotor – Budva

Po prispetju v Črno goro se bomo zapeljali do mesta Tivat v kotorskem zalivu, kjer se bomo vkrcali v turistično ladjo ter začeli s spoznavanjem jadranskega fjorda in njegovih znamenitosti. Tukaj se vam bodo oči in srce napolnili s, kot pravijo Črnogorci, pokrajino, ki je »razkošna in skopuška, siromašna in blagodejna.«

Fascinantna pokrajina te zemlje je vedno vzbujala vzhičenje in inspiracijo in kje je vse to bolje doživeti, če ne iz morja? Po otoku cvetja ter otoku Mamulo se nam bo pogled ustavil pri ostankih vojne mornarice JLA. Med drugim bomo videli tudi peraške otoke: sv. Đorđe ter Gospa od Škrpjela ter slednjega tudi obiskali, saj skriva zelo lepo istoimensko cerkev in muzej. Med plovbo bomo postreženi s kosilom (ribji ali mesni meni), z vključeno pijačo. V primeru lepega vremena sledi čas za kopanje, po želji je pa možen tudi obisk »Plave špilje«-modre jame, kot naravne znamenitosti.

Po izkrcanju v mestu Kotor sledi ogled tega čudovitega mesta, ki je pod zaščito UNESC-a. Tukaj se slavi življenje, vino, častita se kamilica in mimoza, poje se ter igra pod odprtim nebom… Po čudovitih celodnevnih vtisih se bomo zapeljali proti Budvi, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestili se bomo v sobe v prenovljenem hotelu Slovenska Plaža v Budvi.

3. dan / Cetinje – Lovčen – Njeguši – Budva

Po zajtrku se bomo zapeljali v bivšo prestolnico Črne Gore – Cetinja. Tu si bomo ogledali palačo kralja Nikole, etnografski in zgodovinski muzej Črne Gore, umetnostni muzej, Biljardo ter relief Črne Gore. Nato bomo nekaj prostega časa namenili nakupu spominkov in osvežitvi. Sledila bo vožnja na Lovčen, kjer si bomo ogledali mavzolej največjega črnogorskega pisatelja, pesnika in filozofa Petra II Petroviča Njegoša.

S črnogorskih planin se bomo nato spustili do vasice Njeguši, kjer bomo ob spremstvu znamenitega vina Vranac poskusili njeguške dobrote (loza, pršut, siri, olive, pečenje…). Iz Njegušev se bomo spustili proti Kotorju po serpentinasti panoramski cesti. Ustavili se bomo za fotografiranje Boke Kotorske. V izhodiščno Budvo bomo prispeli v popoldanskih urah. Večerni sprehod po mestu. Nočitev.

4. dan / Budva – Ostrog – Žabljak – Ščepan polje

Po zajtrku se bomo odpeljali do približno 2 uri oddaljenega samostana Ostrog, ki je vklesan v naravno pečino na nadmorski višini 900. metrov. Samostan je največje krščansko svetišče v Črni gori, obiskujejo ga pa tudi romarji iz celega sveta. Pot bomo nadaljevali proti Žabljaku.

Obiskali bomo Črno jezero (Crno jezero), ki je dobilo ime po odsevu visokega iglastega gozda, ki jezero obdaja. Sprehodili se bomo in občudovali največje, najbolj znano in najbolj obiskano jezero durmitorskega masiva. Pot bomo nadaljevali po durmitorski panoramski cesti mimo Plužin do Ščepan polja, kjer se bomo namestili v rafting-centru TARA TOUR. Namestitev v lesenih bungalovih. Sledi tipična večerja z živo glasbo. Nočitev.

5. dan / Ščepan polje – Rafting Tara – Sarajevo – Izhodiščni kraj

Po zajtrku nas čaka priprava na rečno avanturo. Kanjon reke Tare je eden izmed najlepših kajakaških, splavarskih in turističnih magistral v Evropi. Ta edinstvena kanjonska dolina je znana kot najgloblja rečna dolina v Evropi ter druga najgloblja v svetu. Globina kanjona na nekaterih mestih znaša izrednih 1300 m. Z raftingom bomo začeli v Brštanovici.

Po približno triurnem atraktivnem spustu po brzicah Tare bomo imeli kosilo. Nato se bomo vkrcali na avtobus in pričeli z vožnjo proti domu. Peljali se bomo mimo Sarajeva, glavnega mesta BIH, skozi Hrvaško in v izhodiščni kraj prispeli predvidoma okrog polnoči.


Cena je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, v dvoposteljni sobi v Budvi,
 • celodnevni izlet z ladjo po Boki Kotorski z vključeno vstopnino ter kosilom s pijačo (izbira mesni ali ribji meni),
 • celodnevni izlet na Lovčen, Cetinje in Kotor, vstopnine v vse muzeje na Cetinju, v mavzolej Lovčen, nacionalni park Lovčen, pozno kosilo z aperitivom, vinom in kavo na Njeguših, Ostrog, Črno jezero-Žabljak, vstopnina-Gospa od Škrpjela,
 • ogled Kotorja z lokalnim vodnikom,
 • 1x polni penzion v rafting-centru Tara Tour (nočitev v lesenih bungalovih, večerja z živo glasbo, kosilo),
 • rafting na reki Tari,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti