Potovanje južna Češka, Praga in Kutna Hora, 3 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje južna Češka, Praga in Kutna Hora, 3 dni. Skupaj odkrivajmo južno Češko, glavno mesto Prago ter Kutno Horo. In ob poti pogledamo še: grad Rožmberk, mesto Česky Krumlov, grad Hluboka nad Vltavo, obiščemo pivovarno Budvar,…

Potovanje južna Češka, Praga in Kutna Hora, 3 dni. Skupaj odkrivajmo južno Češko, glavno mesto Prago ter Kutno Horo. In ob poti pogledamo še: grad Rožmberk, mesto Česky Krumlov, grad Hluboka nad Vltavo, obiščemo pivovarno Budvar,…


 • Program: potovanje južna Češka, Praga in Kutna Hora
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Česky Krumlov – Česke Budejovice

Potovanje Južna Češka, Praga in Kutna Hora bomo pričeli z vožnjo proti Gradcu ter dalje po Phyrnski avtocesti mimo Linza proti Češki. Mejo bomo prestopili v kraju Dolnje Dvorište in v prelepi češki pokrajini zagledali kraj, kjer se že od 13. stoletja nad reko Vltavo bohoti grad Rožmberk, ki nam bo izpričal zgodbo o Beli dami in zgodovini njegovega kraja.

V kolikor nam bo dopuščal čas, si bomo ogledali majhno mestno jedro ter si privoščili naše prvo češko pivo ali kavo. Sledila bo kratka vožnja do bisera med južno-češkimi mesti; Českega Krumlova, ki je od leta 1992 pod zaščito UNESCA. Mesto je bilo ustanovljeno v daljnem letu 1523; zaznamovale pa so ga številne rodbine, predvsem Rožmberki in Schwarzenbergi.

Ogledali si bomo idilično srednjeveško jedro, ki se bohoti pod veličastnim gradom, nato pa prosti čas namenili pohajkovanju, individualnemu kosilu ter samostojnemu odkrivanju mesta. Pot nas bo nadalje vodila do gradu Hluboka nad Vltavo, ki datira v 13. stoletje. Do današnjih dni je bil grad večkrat preurejen, danes pa spominja na angleški Windsor. V spremstvu vodnika si bomo ogledali njegovo notranjost in bližnji park.

Sledi vožnja do svetovno znanega pivovarniškega mesta, ki je hkrati središče južne Češke – Česke Budejovice. Tukaj bomo obiskali znano pivovarno Budvar. Sprehod po proizvodnji nas bo seznanil s tehnološkimi postopki pridelave piva, o prodaji, izvozu in tudi o sporu med imeni Budvar in Budweiser. Po pokušini piva se bomo nastanili v sobe, v hotelu 4*, v strogem mestnem jedru. Po osvežitvi nas čaka sprehod do pivnice, kjer bomo spoznali glavne mestne znamenitosti, sledi večerja v pivnici in nočitev.

2. dan / Česke Budejovice – Praga

Po zajtrku se bomo zapeljali do Prage, natančneje na Hradčane. Sprehodili se bomo mimo Strahovskega samostana, Lorette vse do Hradčanov. Ogledali si bomo notranjost katedrale svetega Vida, cerkev svetega Jurija, Ladislavovo dvorano ter zlato ulico, nato pa se spustili po Karlovem mostu, in mimo astronomske ure skozi židovski predel do Starometskih namesti.

Po mestnem utripu sledi namestitev v hotelu na bližnji periferiji mesta in osvežitev, nato pa vkrcanje na ladjico, kjer bomo ob večerji pluli po Vltavi. Po večerji nas čaka prevoz z avtobusom do hotela, zabave željni pa »napademo« znamenite praške pivnice in druge nočne lokale. (Vrnitev v hotel z metrojem ali drugimi prevoznimi sredstvi poteka v lastni režiji). Nočitev.

3. dan / Praga – Kutna Hora – Izhodiščni kraj

Po zajtrku si bomo ogledali Prašno Brano in Waclavske namesti. Sledi postanek za individualne nakupe v nakupovalnem središču, nakar nas čaka vožnja do nekdanje češke prestolnice-Kutne Hore.

Tukaj si bomo ogledali cerkev sv. Barbare in impozantno kapelico, zgrajeno iz človeških kosti. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in morebitno kosilo ter povratek mimo Brna in Dunaja v izhodiščne kraje, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: Hluboka, Pivovarna Budvar (+pokušina 2 dl. piva), Hradčany-tura B, Kutna Hora, cerkev sv. Barbare in kapela,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*ali 4* v bližnji periferiji Prage v dvoposteljnih sobah,
 • večerjo v pivnici v Českih Budejovicah,
 • vožnjo z ladjico po Vltavi s samopostrežno večerjo (2 uri),
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti