Potovanje Pariz 5 dni z avtobusom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje Pariz 5 dni z avtobusom. Pridružite se nam na potovanju v Pariz. Mesto svetosti in svetlobe, mesto zaljubljenih,… Za Francoze je Pariz center sveta, navdušuje nas in zavidamo mu, kot so mu to že pred več sto leti. Visoka moda, blišč, šarmantnost, opojni zvoki harmonike, izbrana kulinarika, nočno življenje, kultura in zgodovina so le del dejstev, ki jih Pariz nudi.

Potovanje Pariz 5 dni z avtobusom. Pridružite se nam na potovanju v Pariz. Mesto svetosti in svetlobe, mesto zaljubljenih,… Za Francoze je Pariz center sveta, navdušuje nas in zavidamo mu, kot so mu to že pred več sto leti. Visoka moda, blišč, šarmantnost, opojni zvoki harmonike, izbrana kulinarika, nočno življenje, kultura in zgodovina so le del dejstev, ki jih Pariz nudi.


 • Program: potovanje Pariz 5 dni z avtobusom
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja ob 17.00 uri popoldan.

2. dan / Reims – Pariz

Vožnja do Reimsa. Ogled cerkve Notre Dame v Reimsu, prizorišča kronanj večine francoskih kraljev. Vožnja do mesta Pariz in hotela z panoramsko vožnjo, med katero bomo iz avtobusa videli skoraj vse najpomembnejše znamenitosti metropole. Po namestitvi si bomo ogledali kultno pokopališče Pere Lachaise, kjer počivajo premožnejši meščani in svetovno znana imena: Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morison, Moliere, …

Sprehodili se bomo po boemskem Montmartru. Osupnila nas bo veličastna cerkev Sacre Coeur, od koder se razprostira pogled na skoraj celotno metropolo. Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah polnih umetnikov, kavarnic, stojnic in uličnih glasbenikov. Spustili se bomo do četrti Pigalle, kjer bomo večerjali v priznani restavraciji ob spremljavi žive glasbe. Nočitev v hotelu.

3. dan / Pariz

Zajtrk. Z metrojem se bomo zapeljali do katedrale Notre Dame. Sprehodili se bomo po otoku na Sieni do muzeja Louvre, ki je največji muzej na svetu ali trdnjava umetnosti, kot jo radi imenujemo, saj je v notranjosti razstavljenih okoli 30.000 umetnin. Skozi vrtove bomo prispeli do trga Concorde.

Po ogledu bomo imeli prosti čas da se sprehodimo čez celotne Elizejske poljane do slavoloka zmage. Elizejske poljane so polne trgovin, restavracij in lepih palač, tako da je sprehod poln doživetij. Vožnja do najbolj fotogeničnega simbola Pariza –Eiffelovega stolpu. Vzpon na najvišje nadstropje. Zvečer vam ponujamo možnost vožnje z ladjo po reki Seni, ki naredi na turiste še posebno prijeten vtis. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan / Pariz – povratek proti domu

Zajtrk. Po želji skupine vožnja do Les Invalides in ogled Napoleonove grobnice ter muzeja vojaške zgodovine. Kasneje bomo spoznavali predel okrog opere. Obiskali bomo muzej znamenite parfumerije Fragonard, kjer bomo spoznali razvoj izdelovanja parfumov. Imeli bomo možnost spoznavanja parfumov in čas za morebiten nakup.

V tej četrti se nahajajo številne veleblagovnice kot tudi La Fayette. Prosti čas za nakupe in individualno kosilo. Lahko obiščete in se sprehodite po znameniti Rivoli ulici. Povratek z nočno vožnjo proti Sloveniji.

5. dan / Izhodiščni kraj

V izhodiščni kraj bomo prispeli v dopoldanskih urah. Verjamemo, da vam bo potovanje Pariz 5 dni avtobus ostalo v lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 * v dvo ali troposteljni sobi,
 • vstopnine: muzej Fragonard,
 • 2x vožnja s podzemno železnico,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • vstopnine: Dom invalidov, Eiflov stolp, Louvre
 • tipično večerjo na Montmartru,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti