Potovanje po otoku Sardinija, 4 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Sardinija ali Sardegna v italijanščini je omikan italijanski otok, ki leži zahodno od celinske Italije in južno od Korzike. Slovi po čudovitih plažah, prosojno čistem azurno-modrem morju in fascinantno lepih gorskih formacijah. Sardinija obiskovalcem skozi vse leto ogromno ponuja.

Potovanje po otoku Sardinija, 4 dni. Sardinija ali Sardegna v italijanščini je omikan italijanski otok, ki leži zahodno od celinske Italije in južno od Korzike. Slovi po čudovitih plažah, prosojno čistem azurno-modrem morju in fascinantno lepih gorskih formacijah. Sardinija obiskovalcem skozi vse leto ogromno ponuja.


 • Program: potovanje po otoku Sardinija
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus – trajekt 
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Bologna – Livorno – nočna plovba Sardinija

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Bologne. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Netuno, kjer stoji Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in cerkev San Petronio – ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Po želji vzpon na poševni stolp ali ogled Pinacotece Nazionale.

Po ogledih nadaljevanje do Pistoie, čudovitega srednjeveškega mesta. Ogled najpomembnejših znamenitosti. Proti večeru prihod v Livorno, vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiri-posteljnih kabinah in nočna plovba.

2. dan / Smaragdna obala – St. Teresa Di Gallura – Castelsardo – Alghero

V jutranjih urah prihod na otok Sardinijo. Vožnja ob slikoviti smaragdni obali, ki velja za eno najlepših na svetu. Obiskali bomo nekaj mondenih središč, kot so Porto Rotondo, Porto Cervo, Baia Sardinia.

Krajši postanek v mestu St. Teresa di Gallura in ogled Capo Testa, ene najlepših sardinskih naravnih čudes. Sledila bo vožnja po slikoviti obalni cesti do Castelsarda, ljubkega mesteca z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami in stolnico z impozantno lego nad morjem. Proti večeru prihod v Alghero, prijetno letoviško mesto, središče »sardinskih Kataloncev«. Nastanitev v hotelu.

3. dan / Alghero – Nuragi – Grobnice velikanov – Olbia

Prosto dopoldne v Algheru, kjer je zanimiv predvsem stari del mesta za srednjeveškim obzidjem, s številnimi trgi, čudovitimi palačami in prijaznimi trgovinicami. Popoldne bo namenjeno ogledom prazgodovinskih spomenikov Nuraga pri Palmaveri in grobnic velikanov pri Anghelu Ruiu.

Če bodo dopuščale vremenske razmere predlagamo vožnjo do Capo Caccia, od koder je izhodišče za spust do slovitih Neptunovih jam, še ene od številnih naravnih znamenitosti otoka. Sledi povratek po notranjosti otoka, kjer bomo občudovali nasade hrasta plutovca, za krajši čas pa se bomo ustavili ob najpomembnejši cerkvi Trinita di Saccargia. Zvečer nastanitev v hotelu v okolici Olbie.

4. dan / Olbia – Civitavecchia (ali Piombino) – Izhodiščni kraj

Po zajtrku vožnja v Olbio. Vkrcanje na ladjo in dnevna plovba do Civitavecchie ali Piombina. Izkrcanje v popoldanskih urah in vožnja s krajšimi postanki proti Sloveniji.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • plovbo Livorno – Olbia, z nastanitvijo v štiriposteljnih TWC kabinah,
 • dnevno plovbo Olbia – Civitavecchia (Piombino) – palubni potniki,
 • dva polpenziona v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti