Potovanje po Toskani z obiskom otoka Elba, 3 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje po Toskani z obiskom otoka Elba, 3 dni. Toskana, z ogledom krajev Lucca, San Gimignano, Siena in otokom Elbo je enkratna priložnost spoznati edinstveno pokrajino, ki ji ni enake na svetu. Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika. Upamo si trditi, da naše potovanje v Toskano ne bo razočaralo nikogar.

Potovanje po Toskani z obiskom otoka Elba, 3 dni. Toskana, z ogledom krajev Lucca, San Gimignano, Siena in otokom Elbo je enkratna priložnost spoznati edinstveno pokrajino, ki ji ni enake na svetu. Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika. Upamo si trditi, da naše potovanje v Toskano ne bo razočaralo nikogar.


 • Program: potovanje po Toskani z obiskom otoka Elba, 3 dni
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Lucca – Tirenska obala

Vožnja mimo Fernetičev, Benetk, Padove in Bologne do mesta Lucca. Znotraj obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tlakovane uličice, mogočni obrambni stolpi, številni muzeji ter spomeniki.

Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali nekatere izmed znamenitosti: katedrala, cerkev sv. Mihaela, stolp Giunigi… Popoldne odhod proti Tirenski obali, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Otok Elba – Porto Ferrario – Porto Azzurro – San Martino

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na otok Elbo, katero mnogi imenujejo Napoleonov otok. Ponaša se tudi z izjemno bogato vegetacijo. Izkrcali se bomo v mestu Porto Ferrario.

Odpeljali se bomo na južni del otoka v Porto Azzurro. Tam si bomo ogledali manjši muzej, ki govori o bogati rudarski tradiciji otoka. S turističnim vlakcem pa se bomo zapeljali tudi v manjši rudnik. Prosto za samostojno pohajkovanje ali kosilo.

Ker je Elba znana tudi po dobrih vinih, se bomo spotoma ustavili pri eni izmed turističnih kmetij, kjer bomo vino pokusili in po želji kupili kakšnega izmed tipičnih produktov. Popoldan se bomo napotili do Napoleonove letne rezidence San Martino, ki jo obkroža čudoviti park. Vrnitev s trajektom na celino in vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan / San Gimignano – Siena – Izhodiščni kraj

Po zajtrku vožnja do mesta San Gimignano. Mesto leži sredi slikovite toskanske pokrajine in je zaradi svojih žitnih stolpov imenovano tudi toskanski Manhattan. Stare, vijugaste ulice nas bodo vodile ob srednjeveških stavbah, ki krasijo mestece v pokrajini Chianti, znani po istoimenskem vinu.

V opoldanskih urah se bomo skozi gričevnato pokrajino z rodovitnimi vinogradi napotili v Sieno. Po prihodu v eno najočarljivejših mest Italije, se bomo podali na ogled osrednjih znamenitosti: arhitekturno navdušujoč trg Campo, Palazzo Publico s stolpom del Magna ter katedralo s svojimi umetninami in krstilnico. Nato se bomo poslovili od prikupnih toskanskih pejsažev in se napotili proti Sloveniji.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopne takse za toskanska mesta,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti