Potovanje Sarajevo, rafting na Tari, Jajce, Travnik

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje Sarajevo, rafting na Tari, Jajce, Travnik. Vabimo vas na tri dnevno potepanje po Bosni in Hercegovini. Spoznali bomo zgodovinske kraje Jajce, Travnik, Sarajevo, poskusili najboljše čevapčiče ter doživeli rečno avanturo na reki Tari.

Potovanje Sarajevo, rafting na Tari, Jajce, Travnik. Vabimo vas na tri dnevno potepanje po Bosni in Hercegovini. Spoznali bomo zgodovinske kraje Jajce, Travnik, Sarajevo, poskusili najboljše čevapčiče ter doživeli rečno avanturo na reki Tari.


 • Program potovanje Sarajevo, rafting na Tari, Jajce, Travnik
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Bosanska Gradiška – Jajce – Travnik – Sarajevo

Po vožnji čez Hrvaško se bomo ustavili na hrvaško-bosanski meji, v kraju Bosanska Gradiška, kjer bomo obiskali tržnico, katera nam nudi veliko možnosti za ugodne nakupe in restavracije za osvežitev.

Nato bomo začeli s spoznavanjem Republike Srbske; obvozili bomo Banja Luko, drugo največje mesto BIH in glavno mesto Republike Srbske ter se podali proti mestu Jajce. Le-to je zgrajeno na kraju, kjer se reka Pliva po čudovitih slapovih izliva v reko Vrbas. Tukaj se je pisala pomembna stran zgodovine, od rimskih časov, turških vpadov, do zasedanja AVNOJ-a, zato so številni gradbeni in kulturni vplivi v njem pustili prelep pečat. Ogledali si bomo muzej AVNOJ-a, nato pa si za kosilo privoščili čevapčiče.

Po dolini bomo mimo Dolnjega Vakufa prispeli do naslednjega slikovitega mesteca Travnik. Domačini menijo, da je Travnik ostal kot na pol odprta knjiga, kjer se na vseh straneh kot narisani razprostirajo številni zgodovinski spomeniki. Tu bomo postali ob slikovitem izviru Plava voda, ki je obdan z restavracijami, stojnicami… V nadaljevanju potovanja pa se bomo vozili po dolini reke Bosne ter prispeli do Sarajeva – glavnega mesta države BIH.

Sledila bo namestitev v hotelu, nato pa se bomo osveženi odpravili na bogato večerjo v tradicionalni restavraciji polni domačinov. Sledi nočitev.

2. dan / Sarajevo – Ščepan polje – rafting na Tari – Sarajevo

Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali proti Foči in naprej do Ščepan polja, na sotočju dveh rek Tare in Pive. Po prihodu sledi še  skupna malica, da se dobro okrepčamo pred začetkom rečne avanture. Kanjon reke Tare je eden izmed najlepših kajakaških, splavarskih in turističnih magistral v Evropi.

Ta edinstvena kanjonska dolina je znana kot najgloblja rečna dolina v Evropi ter druga najgloblja v svetu. Globina kanjona na nekaterih mestih znaša izrednih 1300 m. Z raftingom bomo začeli v Brštanovici. Po približno triurnem atraktivnem spustu po brzicah Tare se bomo vrnili v kamp na kosilo. Popoldne povratek po dolini reke Drine proti Sarajevu. Zvečer prosto. Nočitev v hotelu.

3. dan / Sarajevo – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo zapeljali do izvira reke Bosne, nato pa do znamenitega zdraviliškega trga v centru predela Ilidže, kjer bomo videli začetek znamenitega drevoreda platan kot tudi hotel, kjer sta zadnjo noč preživela prestolonaslednik Franc Ferdinand in njegova žena Sofija.

Pot nas bo vodila nedaleč stran do tunela, po katerem se je okupirano Sarajevo povezovalo s svetom. Z vtisi iz časa vojne se bomo odpravili še do mesta, kjer je padel novinar mladine Ivo Štandeker. Po tako imenovani Aleji Smrti se bomo zapeljali na Tranzit, od koder se nam bo mesto odprlo kot na dlani.

Na panoramski vožnji bomo videli Kozji most, Mestno knjižnico, Baščaršijo, stadion Koševo in dvorano Zetra, Marijin dvor, dvorano Skenderija…Z dvigalom se bomo povzpeli na Avazovo stolpnico, visoko 170m. Po prostem času za kosilo na Baščaršiji sledi ogled le-te, katera je polna uličic z majhnimi trgovinicami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, usnja in lesa.

Sprehod po njej je kot obisk minulih časov in hkrati dokaz, da so se na enem mestu križale številne kulture in miselnosti. Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo svoje zgodbe. Popoldne povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli okoli polnoči. 


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 *** v dvoposteljnih sobah,
 • 1 x večerjo v Sarajevu,
 • vstopnine po programu : Jajce, Travnik, stolp Avaz, tunel Sarajevo,
 • kosilo v Jajcu – čevapčiči s kajmakom,
 • rafting na Tari z vso potrebno opremo in takso,
 • malico pred raftingom, ter kosilo po raftingu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti