Potovanje v vzhodno Nemčijo s prestolnico Berlin in Potsdamom

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Potovanje v vzhodno Nemčijo prestolnico Berlin in Potsdamom. Čudovita pokrajina in slikovita mesta z ogledom: Charlottenburg, Fernsehturm, KaDeWe, Reichstag, palača Sanssouci v Potsdamu in še kaj.

Potovanje v vzhodno Nemčijo s prestolnico Berlin in Potsdamom. Čudovita pokrajina in slikovita mesta z ogledom: Charlottenburg, Fernsehturm, KaDeWe, Reichstag, palača Sanssouci v Potsdamu in še kaj.


 • Program: potovanje v vzhodno Nemčijo s prestolnico Berlin in Potsdamom
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanje: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – nočna vožnja Avstrija – Nemčija

Nočna vožnja skozi Avstrijo, Češko proti Nemčiji.

2. dan / Berlin

Vožnja do Berlina, kjer bomo pričeli pot s krožnim ogledovanjem berlinskih znamenitosti, kot so stara pruska rezidenca Charlottenburg, stari olimpijski stadion ter park Tiergarten s palačo Bellevue. Pri simbolu Berlina – pozlačenem angelu zmage, pri Siegessäulu, bomo naredili krajši postanek.

Nato se bomo podali v diplomatsko četrt ob ulici Klingelhöferstrasse in do zvonika Kaiser-Wilhelm Kirche, ki je zgodovinski ostanek porušene cerkve iz časa zavezniškega bombardiranja. V bližini bomo videli kultno berlinsko trgovino KaDeWe, ki je igrala vlogo politične propagande v času obzidanega Berlina.

Sprehodili se bomo po Ku’dammu, danes središče trgovin in gostišč. Videli bomo še znamenito postajo Zoo. Sledila bo vožnja na trg Gendarmenmarkt s koncertno palačo in z nemško ter francosko stolnico, nato dalje po aveniji Unter den Linden, mimo državne opere, narodne biblioteke in Humboldtove univerze na Museum Insel sredi reke Spree.

Tu se nahajajo muzejske palače in katedrala Berliner Dom, malo naprej pa Alexander Platz, kjer se nahaja tudi velik TV stolp in Rdeča mestna hiša Berlina in Fernsehturm, ki s svojimi 362. metri presega celo Eiffelov stolp; zato pa tudi nudi enkraten panoramski pogled po širnem Berlinu.

Potem se bomo vrteli po Nikolajevi četrti, po najstarejšem delu Berlina, ki je nekako ušel tako bombardiranju kakor rušenju v času socialistične ere. Cerkev sv. Nikolaja je sedaj preurejena v galerijo in koncertno dvorano, okrog pa so trgovinice spominkov in lokali za pijačo in prigrizek.

Prav gotovo bomo videli tudi Checkpoint Charlie, mejni prehod sredi mesta, kjer so na razdalji nekaj metrov sovjetski in ameriški tanki spremljali začetek gradnje berlinskega zidu. Nastanitev v hotelu, prosto za večerjo in samostojno odkrivanje mesta. Nočitev.

3. dan / Berlin

Zajtrk. Sprehodili se bomo do Brandenburških vrat, ki so po zgraditvi berlinskega zidu ostala na nikogaršnji zemlji in simbolizirajo razdeljenost Nemčije. Nadaljevali bomo do obeležja židovskega holokavsta ter do mesta, kjer naj bi bil eden izmed vhodov v Hitlerjev bunker in kjer naj bi našli trupli Hitlerja in Eve Braun.

Obiskali bomo Reichstag, ki ga je 1933 zmagoslavno zasedel Adolf Hitler, dokler ni na njegovih ruševinah 1945 zavihrala rdeča sovjetska zastava. Danes je obnovljena zgradba znova sedež nemškega parlamenta, pri obnovi pa so mu dodali moderno stekleno kupolo, kamor se bomo povzpeli z dvigali zaradi enkratnega panoramskega razgleda po strehah Berlina.

Po želji se lahko še sprehodimo do obale reke Spree, kamor se ljudje radi umaknejo iz mestnega vrveža.  Prispeli bomo tudi do Potsdamer Platza z modernim kompleksom uradov, trgovin in stanovanj. Hkrati je trg danes medijsko središče Evrope. Sledi prosti čas za samostojno pohajkovanje po mestu in  morebitnemu ogledu notranjosti muzejev ter za uživanju mestne kulinarike in zabave. Nočitev.

4. dan / Berlin – Potsdam – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Povratek proti Sloveniji. Spotoma se bomo ustavili še v Postdam-u, kjer je pruski cesar Friderik Veliki uredil vrtove in rokokojsko okrasil svojo letno rezidenco Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi.

Ogledali si bomo prekrasno zunanjost dvorca Po prostem času se bomo z vmesnimi postanki vračali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli okrog 02.00 ure naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe) v strogem centru Berlina,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopnine po programu: Živalski vrt Berlin, Berlinski stolp, Reichstag brezplačno, Checkpoint Charli brezplačno, plača se le slikanje s stražo, Muzej berlinskega zidu, Berlinska stolnica z grobnicami, vožnja z ladjo po reki.
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti