Radgona na obeh bregovih reke Mure

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Program: Radgona na obeh bregovih reke Mure

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinPot nas bo najprej popeljala na avstrijsko stran reke Mure do pivovarne Bevog, ki jo je g. Vasja Golar, postavil sredi avstrijske ravnice, blizu meje. Piva Bevog zasedajo večino prve deseterice najboljših piv, zvarjenih v Avstriji. Degustirali bomo štiri vrste piva, ob čemer nam bodo ponudili preste in domači mladi sir.

Sledila bo vožnja nazaj na slovensko stran reke Mure do Gornje Radgone. Tu bomo obiskali muzej Špital. V stavbi, ki je skozi stoletja ohranila svoje prvotno ime, domuje radgonski muzej. Tukaj bomo skozi bogato večpomensko muzejsko zbirko Radgonski mostovi, dopolnjeno z multimedijskimi predstavitvami in odprtim depojem, odkrivali geološke značilnosti, arheološke zanimivosti, etnološko in umetniško dediščino mesta ob Muri.

Po ogledu muzeja se bomo lahko sprehodili po Radgonah-slovenski in avstrijski. Slovenska Gornja Radgona in avstrijski Bad Radkersburg, nekoč enotni, nato pa v dveh državah ločeni mesti, se v zadnjih letih vse bolj povezujeta in dopolnjujeta.

Iz silhuete slovenske Radgone izstopa Radgonski grad, od koder se ponuja lep razgled po okolici. Mesto se je poklonilo tudi rdečelasi ženski, ki so jo v 18. stoletju obsodili čarovništva, ker je zdravila ljudi in živali z zelišči ter znala iz enake količine mleka kot druge kmetice pridelati več masla. Kip Apolonije si bomo ogledali pred turistično-informacijskim centrom.

Avstrijska Radgona oziroma Bad Radkersburg je predvsem zgodovinsko mesto. Lepo se tu zlivata zgodovina in tradicija z vzdušjem juga, veseljem, sproščenostjo in sodobnostjo, kar se kaže v številnih manjših ličnih trgovinah in kavarnah. Mesto posveča veliko pozornosti svoji zgodovini, zato je prejelo zlato evropsko medaljo za spomeniško varstvo.

Seveda ne smemo iz centra radgonskih goric brez ogleda njihove znamenite vinske kleti. Pod skrivnostnim slapom bomo poskusili Zlato radgonsko penino in slišali veliko o pridelavi le te.

Proti večeru še postanek na enem izmed bližnjim kmečkih turizmov za dobro večerjo in povratek v kraje odhoda.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine po programu: ogled pivovarne Bevog s pokušino piva in prigrizkom, muzej Špital, ogled radgonske kleti s pokušino,
  • večerjo,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti