Sarajevo s krajema Jajce in Travnik, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Sarajevo s krajema Jajce in Travnik, 2 dni. Sarajevo je največje in glavno mesto Bosne in Hercegovine, eno najpomembnejših mest na Balkanu, ki postaja sodobna evropska prestolnica. V njem so številne pomembne stare zgradbe, kot je mošeja Gazi Husrev-bega in sarajevska katedrala,… Pridružite se nam na poti po Sarajevu, spoznajmo še Jajce, Travnik in še kaj.

Sarajevo s krajema Jajce in Travnik, 2 dni. Sarajevo je največje in glavno mesto Bosne in Hercegovine, eno najpomembnejših mest na Balkanu, ki postaja sodobna evropska prestolnica. V njem so številne pomembne stare zgradbe, kot je mošeja Gazi Husrev-bega in sarajevska katedrala,… Pridružite se nam na poti po Sarajevu, spoznajmo še Jajce, Travnik in še kaj.


 • Program: Sarajevo krajema Jajce in Travnik
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Bosanska Gradiška – Jajce – Travnik – Sarajevo

Po vožnji čez Hrvaško se bomo ustavili na hrvaško-bosanski meji, v kraju Bosanska Gradiška, kjer bomo obiskali tržnico, katera nam nudi veliko možnosti za ugodne nakupe in restavracije za osvežitev. Nato bomo začeli s spoznavanjem Republike Srbske; obvozili bomo Banja Luko, drugo največje mesto BIH in glavno mesto Republike Srbske ter se podali proti mestu Jajce.

Le-to je zgrajeno na kraju, kjer se reka Pliva po čudovitih slapovih izliva v reko Vrbas. Tukaj se je pisala pomembna stran zgodovine, od rimskih časov, turških vpadov, do zasedanja AVNOJ-a, zato so številni gradbeni in kulturni vplivi v njem pustili prelep pečat. Ogledali si bomo muzej AVNOJ-a, nato pa si za kosilo privoščili čevapčiče. Po dolini bomo mimo Dolnjega Vakufa prispeli do naslednjega slikovitega mesteca Travnik.

Domačini menijo, da je Travnik ostal kot na pol odprta knjiga, kjer se na vseh straneh kot narisani razprostirajo številni zgodovinski spomeniki. Tu bomo postali ob slikovitem izviru Plava voda, ki je obdan z restavracijami, stojnicami… V nadaljevanju potovanja pa se bomo vozili po dolini reke Bosne ter prispeli do Sarajeva – glavnega mesta države BIH. Sledila bo namestitev v hotelu, nato pa se bomo osveženi odpravili na bogato večerjo v tradicionalni restavraciji polni domačinov. Sledi nočitev.

2. dan / Sarajevo – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo odpravili na avtobusni ogled mesta. Ogledali si bomo „vrelo” Bosne in del “vojnega Sarajeva”, znan podzemni tunel, ki je bil edini izhod iz obkoljenega mesta. Med krožno vožnjo po mestu bomo videli Ilidžo, začetek znamenitega drevoreda platan kot tudi hotel, kjer sta zadnjo noč preživela prestolonaslednik Franc Ferdinand in njegova žena Sofija.

Po tako imenovani Aleji Smrti se bomo zapeljali na Tranzit, od koder se nam bo mesto odprlo kot na dlani. Na panoramski vožnji bomo videli Kozji most, Mestno knjižnico, Baščaršijo, stadion Koševo in dvorano Zetra, Marijin dvor, dvorano Skenderija. Sledil bo ogled Baščaršije, katera je polna uličic z majhnimi trgovinicami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, usnja in lesa. Sprehod po njej je kot obisk minulih časov in hkrati dokaz, da so se na enem mestu križale številne kulture in miselnosti.

Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo svoje zgodbe. Popoldan povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu *** na Ilidži,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • bosanska večerja z živo glasbo,
 • lokalno vodstvo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • muzej Avnoj,
 • Avaz stolp,
 • muzej tunel,
 • namestitev v hotelu 3* na Baščaršiji v kolikor se skupina za to odloči,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti